Beoordeling 9.3 gebaseerd op 749 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

ARCAM PA240 tweekanaals eindversterker Vergroten

ARCAM PA240 tweekanaals eindversterker

Arcam Arcam

Nieuw

De Arcam PA240 is een tweekanaals eindversterker met een vermogen van 225 watt bij 8 ohm en in de bridge-mode het enorme potentieel van 790 watt!

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 2.399,00

incl. BTW

Arcam PA240

De Arcam PA240 is een tweekanaals eindversterker met een vermogen van 225 watt bij 8 ohm en in de bridge-mode het enorme potentieel van 790 watt!

Arcam heeft een jarenlange ervaring met het ontwerpen van versterkers. Voortbouwend op deze kennis zijn er in de Arcam PA240 componenten van de beste kwaliteit gebruikt. Componenten waar Arcam achter staat en er zijn technieken toegepast om een versterker te produceren die vele jaren muzikaal plezier zal geven en bijzonder betrouwbaar is.

U kunt uw PA240 aansluiten met zowel cinch als XLR. Als u de mogelijk hebt om XLR te gebruiken raden we dat ook absoluut aan.

Voor de energievoorziening is bewust gebruikgemaakt van degelijke en vertrouwde ringkerntransformator. In een tijd van compacte, geschakelde, voedingen een gewaagde keuze. Niet voor Arcam, ze vertrouwen op hun kennis en ervaring en bovenal hun liefde voor muziek.

De klasse G-versterker van de Arcam PA240 is een efficiënte en energiezuinige oplossing om uw muziekbeleving naar grote hoogte te brengen. Met zijn 225 watt per kanaal is de Arcam PA240 prima in staat om de meest veeleisende luidspreker te laten schitteren.

De hierboven genoemde techniek, klasse G, is een techniek die uniek is voor Arcam. Klasse G combineert de gedetailleerde, warme, klank die een “normale” klasse AB versterker heeft met bijna de effeciëntie van een klasse D-versterker. De Arcam PA240 gaat hierin nog een stap verder. Het ontwerpteam heeft een techniek ontwikkeld waarmee de versterker bij lage niveau’s zelfs de klank en eigenschappen heeft van een klasse A-versterker (tot een vermogen van 50 watt.) Het zal u niet verbazen dat de Arcam PA240 fantastische klankeigenschappen heeft.

Door de uitzonderlijk lage vervorming en het minimale ruisniveau is de Arcam PA240 eindversterker in staat om muziek in al zijn oorspronkelijke kracht en detail te reproduceren. U kunt er dan ook zeker van zijn dat u de muziek hoort zoals de artiest het bedoeld heeft.

Netwerk en RS232

De PA240 is voorzien van een netwerk- en RS232-poort waarmee de versterker verbinding kan maken met een computer of een domotica systeem. Door deze aansluiting kan de eindversterker op afstand worden bediend en bewaakt.

Er zijn verschillende systemen beschikbaar die een geavanceerde controle bieden over al uw apparatuur. We kunnen u hierover in de winkel verder informeren.

Wat is klasse G?

Arcam gebruikt in enkele van hun versterkers een techniek die “klasse G” heet. Het gaat te ver om al deze klassen uit te leggen. In het kort:

  • Klasse A: Laat een transistor zo goed mogelijk werken, maar vraagt veel energie, ook als de versterker niets doet.

  • Klasse B: Transistor doet zijn werk alleen als het nodig is, effectief omdat de versterker niet warm wordt. Nadeel is dat er nogal wat vervorming in de lage vermogens is.

  • Klasse A/B: Combinatie van beide technieken, meest gebruikt omdat het de voordelen heeft van beide klassen.

  • Klasse C: Wordt niet toegepast in muziekversterkers.

  • Klasse D: Versterker staat aan of uit, de tijd die tussen het aan- en uitzetten zit maakt dat er muziek uit de versterker komt. Bijzonder efficiënt omdat er nauwelijks warmteontwikkeling is. Nadeel is dat de techniek niet “vertrouwd” klinkt.
    (De “D” heeft niets met digitaal te maken!)

Arcam’s klasse G & H

Arcam ontdekte al snel dat het geluid van een klasse D versterker niet het vertrouwde Arcam geluid heeft. Met de huidige energie-eisen was een efficiënt ontwerp alleen wel een noodzaak. Versterkers, elektronische apparaten in het algemeen, moeten aan strenge eisen voldoen wat betreft het energieverbruik. Veelvraten mogen simpelweg niet verkocht worden!

Een andere oplossing zoeken dus. Arcam is een fabrikant die traditionele versterkers ontwikkelde volgens de klasse AB-techniek. Wil je een klasse AB-versterker zuiniger, efficiënter, maken dan heb je maar één keuze: kleinere, laagvermogen, versterkers maken. Maar, een kleine versterker mist de kracht om een stevige luidspreker aan te sturen. Om dit op te losse heeft Arcam een techniek ontwikkeld waarin een kleine en zuinige versterker samen met een grote, krachtige versterker in één behuizing zitten.

De kleine versterker doet het meeste werk en is dermate goed dat deze makkelijk volgens de definitie van klasse A kan werken. Op het moment dat er luide passages zijn schakelt de hoogvermogen sectie bij en heb je genoeg kracht om lekker tekeer te gaan.

De oplossing is in feite een simpele techniek. De versterker heeft twee voedingsspanningen, een lage en een hoge. Normaal gebruikt de versterker de lage spanning, maar op het moment dat een bom ontploft in een film schakelt de hoge spanning traploos en razendsnel in.

Klasse G is niet door Arcam is uitgevonden, wel is deze techniek door de ontwerpers van Arcam verder geperfectioneerd.

Het verschil met klasse H is dat hier de spanning niet traploos omschakelt, maar wisselt. Deze techniek heeft relatief veel vervorming en wordt voornamelijk in PA-installaties gebruikt.

Bluetooth Nee
Vermogen 225 watt
Afstandsbediening Meegeleverd Nee
Breedte 433 mm
Diepte 425 mm
Hoogte 177 mm
Gewicht in KG 18 kg
Analoge RCA L/R Ingangen Ja
Hoofdtelefoon Uitgang Nee
Optische Ingang Nee
Coaxiale Ingang Nee
USB Nee
Luidsprekeraansluitingen 2
HDMI Uitgang -
HDMI Ingang Nee
Waarvan (E)-ARC -
Aantal eindversterkers 2
Google Cast Nee
Apple Airplay Nee
Analoge XLR L/R ingangen Ja
Bedraad netwerk Ja
Phono MM ingang Nee
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.