Beoordeling 9.3 gebaseerd op 866 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

NAD T 778, 7.2.4 surroundversterker Vergroten

NAD T 778, 7.2.4 surroundversterker

NAD NAD

Nieuw

2 beschikbaar

€ 3.999,00

incl. BTW

NAD T 778, 7.2.4 surroundversterker

De NAD T 778 is 7.2.4 surroundversterker met een vermogen van 85 watt per kanaal. Voorzien van alle moderne technieken zoals UHD, HDR en E-ARC. Met zijn negen kanalen is de NAD T 778 geschikt voor Atmos zonder extra eindversterkers.

85 watt per kanaal lijkt weinig in vergelijking met het Japanse vermogensgeweld waar een versterker onder de 100 watt volgens de “lijstjes” zinloos is. NAD is eerlijk over het vermogen van hun versterkers. De T 778 levert 85 watt bij 8 Ω aan alle kanalen tegelijkertijd, zonder een krimp te geven en dat is een eigenschap waar een gemiddelde Japanner van droomt.

De NAD T 778 is een versterker waarbij muziek maken op de eerste plaats staat en dat hoor en merk je gelijk!

Met MDC uitgerust

MDC – een onderscheidende optie

Een van NAD’s innovatiefste technologische ontwikkelingen – Modular Design Construction (MDC) – rekent af met veroudering door op een eenvoudige manier opwaardering te bieden om toekomstige functies en mogelijkheden toe te voegen. Dat de T 778 is een nieuwe versterker en de audio- en videomodule zijn de laatste versie. Mocht er een upgrade komen naar 8K video dan zal NAD deze waarschijnlijk gaan bieden.

Muziek eerst

Populaire surroundformaten zoals Dolby Atmos®, DTS:X en DTS Master Audio, decodeert de NAD T 778 met de laatste generatie, snelle, multi-core DSP’s.

Met een volledige ondersteuning voor studiokwaliteit Hi-Res formaten zoals Master Quality Authenticated (MQA) die is opgenomen in de BluOS® speler, is de T 778 bijzonder te noemen.

NAD is afgestapt van de traditionele, lineaire, voedingen en klasse AB-versterkers waarbij meer dan de helft van de energie als warmte de lucht ingaat. De toekomst van versterkers zit in schakelende voedingen en klasse D-versterkers, als was het alleen maar om efficiënt met energie om te gaan.

Lang zijn beide technieken door NAD gezien als inferieur voor versterkers, maar dankzij samenwerking en doorontwikkeling met andere ontwerpers bleek dit “vooroordeel” verkeerd te zijn.

De krachtige voeding van de T 778 is in staat om over een lange periode voldoende energie te leveren en gedurende korte tijd bijna het dubbele. De impulsweergave van de T 778 is daardoor ongekend helder en probleemloos.

De samenwerking met het Nederlandse bedrijf Hypex heeft geleid tot een aangepaste versie van de degelijke en betrouwbare UcD versterker voor de NAD T 778. Bijna onmeetbare vervorming en ruis in het hoorbare gebied zijn het resultaat.

We zouden het bovenaan moeten zetten: NAD volgt al sinds de oprichting in 1972 het uitgangspunt “Music First”. “Music First” betekend geen rare fratsen op de versterker of in de elektronica. Gaat het niet beter klinken? Dan doet NAD het gewoon niet!

De NAD T 778 mag u daarom als een unieke surroundversterker zien. Het is een stereoversterker die surround speelt en niet een surroundversterker die stereo kan spelen. Uiteindelijk zal u vaker naar muziek luisteren dan een film of serie kijken. En om die reden legt NAD het zwaartepunt op stereo – muziek – weergave.

Phono-ingang

De terugkeer van de platenspeler, waarvan we weten dat deze nooit is weggeweest, is de reden dat de NAD T 778 een uitstekende MM phono-ingang heeft. De MM ingang heeft een nauwkeurige RIAA-correctie, een hoge overbelastingsmarge en lage ruis en tenslotte een ingenieus circuit om infrasoon laag van een platenspeler te weren, zonder de lage tonen weergave te beïnvloeden.

Pure video

De T 778 biedt topprestaties met de laatste digitale videotechnologie, inclusief UltraHD-video met een resolutie tot 3840 x 2160 pixels bij 60 beelden per seconde met 4:4:4-kleurengamma en High Dynamic Range-ondersteuning.

NAD heeft er, naar ons idee terecht, voor gekozen om de videoverwerking te laten doen waar het hoort: uw televisie.

State-of-the-art ruimtecorrectie*

De NAD T 778 is uitgerust met Dirac Live ruimtecorrectie*, het geavanceerdste en effectieve ruimtecorrectiesysteem beschikbaar. Dirac corrigeert de impulsrespons van uw luidsprekers, samenwerking met de frequentierespons in uw kamer. Wanneer kamerresonanties onder controle zijn en de impulsweergave gecorrigeerd is, hebt u een magisch resultaat. U hebt uw luidsprekers nog nooit zo onzichtbaar en goed horen klinken!

*De T 778 is inclusief een licentie voor Dirac Live met de optie voor gevorderde gebruikers om op te waarderen naar een Dirac Live Full Frequency versie.

BluOS Streaming Audio met hoge resolutie inbegrepen

Met het robuuste BluOS-softwareplatform, heeft de NAD T 778 alles wat u nodig hebt om muziek af te spelen via uw favoriete luidsprekers. Met de BluOS app kunt u muziek afspelen van tientallen streamingdiensten of internetradiostations. Bovendien kunt u muziek afspelen die is opgeslagen op een externe schijf die op de USB-poort van de NAD T 778 is aangesloten.

Net als alle andere BluOS-compatibele componenten ondersteunt de NAD T 778 muziek in studiokwaliteit tot 24-bit en 192kHz en Master Quality Authenticated. MQA is een revolutionaire technologie die in elk BluOS systeem is ingebouwd en waarmee u in MQA gecodeerde muziek in de zuiverste kwaliteit in uw woonkamer krijgt.

Het MQA-logo is zichtbaar in de BluOS app als u een MQA-stream of bestand afspeelt en laat u daarmee weten dat u precies hoort wat de artiest in de studio heeft opgenomen en goedgekeurd.

Dankzij deze mogelijkheden kunt u genieten van studiokwaliteit muziek van diensten als Amazon Music Ultra HD, Deezer, Qobuz en Tidal.

De NAD T 778 ondersteunt Spotify Connect en Tidal Connect, zodat u muziek kunt afspelen vanuit de apps van deze diensten en Apple AirPlay 2, waarmee u muziek kunt streamen vanaf Apple-apparaten en uw iTunesbibliotheek. U kunt muziek oproepen met de stembediening van het Amazon Alexa-, Apple Siri- of Google Assistant-protocol.

Eigenschappen en details

 • 140 watt FTC-vermogen bij 8 Ω en 170 Watt bij 4 Ω

 • 9 x 85 watt FDP (Full Disclosure Power), alle kanalen tegelijkertijd bij volledige bandbreedte en nominale vervorming

 • 165 watt IHF dynamisch vermogen bij 8 Ω en 280 watt bij 4 Ω

 • Hybrid Digital versterkertechnologie

 • LCD-aanraakscherm en verbeterde ergonomie voor gebruiksvriendelijke bediening

 • UHD 4K video pass-through

 • BluOS-netwerkstreaming in hoge resolutie

 • Dirac Live ruimtecorrectie

 • MQA-decodering beschikbaar op alle digitale ingangen

 • Apple AirPlay 2

 • MDC (Modular Design Construction) biedt de mogelijkheid om te upgraden naar toekomstige digitale formaten wanneer deze beschikbaar komen. Twee MDC-sloten aanwezig.

 • 12V Trigger In/Out

 • IR-ingang

Bluetooth Ja
Vermogen 85 watt
Afstandsbediening Meegeleverd Ja
Breedte 435 mm
Diepte 430 mm
Hoogte 140 mm
Gewicht in KG 12,1 kg
Analoge RCA L/R Ingangen Ja
Hoofdtelefoon Uitgang Ja
Optische Ingang Ja
Coaxiale Ingang Ja
USB Ja
Luidsprekeraansluitingen 9
HDMI Uitgang 2
HDMI Ingang 5
Waarvan (E)-ARC 1
Aantal eindversterkers 9
Google Cast Nee
Apple Airplay Ja
Analoge XLR L/R ingangen Nee
Dirac Ja
Audyssey Nee
uPnP Nee
Roon ready Ja
Roon tested Nee
Trigger in Ja
Trigger uit Ja
Subwoofer uitgang Ja
Klankregeling Ja
Bedraad netwerk Ja
Phono MM ingang Ja
Voorversterker uitgang (RCA) Ja
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.