Beoordeling 9.3 gebaseerd op 866 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

NAD C 588, platenspeler met Ortofon 2MRed element Vergroten

NAD C 588, platenspeler met Ortofon 2MRed element

NAD NAD

Nieuw

NAD C 588, platenspeler met Ortofon 2MRed element

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 1.199,00

incl. BTW

NAD C 588, platenspeler met Ortofon 2MRed element

NAD staat bekend om zijn innovatieve, hoogwaardige en toch betaalbare draaitafels. De basiswerking van een draaitafel lijkt eenvoudig, maar het onttrekken van alle muzikale energie uit de groeven van uw plaat, zonder storende resonanties is zowel wetenschap als kunde. Hieronder een beschrijving van de keuzes die NAD heeft gemaakt bij het ontwerp van de NAD C 588

Elektronische snelheidsregeling

Een exacte toonhoogte, de snelheid waarmee een plaat draait, is belangrijk. Maar het gehoor is gevoeliger voor kortstondige veranderingen in snelheid, die we uitdrukken met de termen wow & flutter. Zoals de naam al suggereert, is wow een trage snelheidsvariatie bijvoorbeeld als het plateau aan een kant aanloopt. Flutter zijn snelle en kleine variaties in de draaisnelheid waar de motor meest de veroorzaker van is.

Voor de NAD C 588 is gekozen voor een geavanceerde voeding die de wisselspanning van uw stopcontact omzet naar een zuivere gelijkspanning. Deze gelijkspanning gaat naar een elektronische schakeling die deze gelijkspanning weer omzet naar een wisselspanning zonder ruis of storing. En het is de nauwkeurig bepaalde frequentie van deze wisselspanning die de draaisnelheid van het plateau bepaald.

Een speciaal ontwikkelde, vlak geslepen, rubberen snaar is de enige koppeling tussen de motor en het binnenplateau. Ongewenste trillingen van de motor, hoe klein ook, zullen door de snaar nooit het plateau bereiken. Het binnenplateau, waar de snaar omheen draait, is gemaakt van trillingsvrij en dempend aluminium en bevat de op maat geslepen, gehard, stalen as waar het, letterlijk, allemaal om draait. Een nauwkeurig en wrijvingsarm messing lager laat de as soepel draaien.

Arm en element

De C 588 heeft een arm van koolstof met een vaste metalen kop en is voorzien van een ontkoppeld contragewicht en magnetische dwarskrachtcompensatie. Een mooi Ortofon 2M Red element is in de fabriek geïnstalleerd en biedt een superieure spoorvolging van de groef en een verfijnd geluid. De NAD C 588 heeft een langere arm dan de gebruikelijke 229 mm (9 inch). De arm geeft door zijn lengte relatief weinig vervorming tijdens het afspelen dankzij de kleine fouthoek.

Om de arm-element combinatie perfect af te regelen zit er in de verpakking van de platenspeler alle gereedschap die daarvoor nodig is. U hoeft dit niet zelf te doen omdat dit voor het gemonteerde element al gedaan is en wanneer u een ander element wilt hebben doen we dit graag voor u.

De driehoek sluiten

Om de minimale trillingen die een naald maakt optimaal om te zetten naar een elektrisch signaal mag een element op geen enkele manier trillingen van buitenaf “ontvangen” die niets met de muziek te maken hebben.

Om dit voor elkaar te krijgen is een stevige mechanische koppeling tussen het plateau en de arm een vereiste. Dit mechanisme vormt een driehoek, omdat trillingen zich kunnen verplaatsen van de plaat die u speelt, naar het plateau, via de as en het lager naar de sokkel en weer omhoog langs de armbevestiging door de armlagers en uiteindelijk langs de arm naar het element en de naald.

Er zijn veel individuele onderdelen in dit traject en sommige daarvan moeten bewegen via mechanische lagers. Als deze speling hebben gaat er muzikale energie verloren. Daarom heeft NAD veel aandacht besteed aan de precisiebewerking en montage.

Resonantiebeheersing en isolatie

Het verminderen van ongewenste trillingen is van groot belang om het beste resultaat te krijgen bij het afspelen van uw platen. Omdat deze trillingen van verschillende bronnen kunnen komen, zowel interne als externe, moeten de materialen en afmetingen nauwkeurig worden berekend. Hiermee kan je de resonanties minimaliseren en verspreiden zodat je een opeenhoping van energie bij bepaalde frequenties kan voorkomen. Om externe trillingen van de luidsprekers of voetstappen die op de vloer weerkaatsen te isoleren, is de sokkel van de NAD C 588 is van massief MDF. De uitsparingen in de sokkel zijn CNC-gefreesd voor precieze plaatsing van de onderdelen.

Ook de stofkap van de NAD C 588 is zwaarder dan gebruikelijk en gemaakt van een niet-resonerend perspex en dankzij het scharnierontwerp kan de kap in bijna elke tussenstand van open naar gesloten blijven staan.

De NAD C 588 is een toonbeeld van subtiel, muzikaal ontwerp en een pronkstuk in uw kamer.

Eigenschappen en details

 • Snaar aangedreven draaitafel 33 en 45 toeren

 • 10 mm glasplaat met vilten mat

 • Lichtmetalen precisie binnenplateau

 • Precisie wisselstroom motor

 • Geïsoleerde AC-voeding

 • 9" Koolstof armbuis met vaste metalen kop

 • Ortofon 2M Red element al gemonteerd

 • VTA en azimut instelling (al gedaan of kunnen we voor u doen)

 • Sokkel van MDF

 • Metalen, dempende voeten

 • Resonantie-arme stofkap

 • Afneembare kabel met aparte aarde

Breedte 435 mm
Diepte 125 mm
Hoogte 340 mm
Gewicht 9,2 kg
Soort platenspeler Handmatig
Aandrijving Snaar
Ingebouwde voorversterker Nee
USB aansluiting Nee
Stofkap meegeleverd Ja
Type element ingebouwd MM
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.