Beoordeling 9.3 gebaseerd op 866 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Rega Fono MM voorversterker voor MM-elementen Vergroten

Rega Fono MM voorversterker voor MM-elementen

Rega Rega

Nieuw

Rega Fono MM voorversterker voor MM-elementen

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 320,00

incl. BTW

Fono MM

De Rega Fono MM is ontworpen om effectief en gebruiksvriendelijk te zijn, maar vooral om muziek te maken. De Fono MM maakt gebruik van een volledig discreet (=geen Ic's) gebouwde schakeling om het maximale uit uw MM-element te halen.

De perfecte partner

Het uiterlijk van de Rega Fono MM is net zo belangrijk als de elektronische schakeling. Dit is de reden om voor de Rega Fono MM dezelfde behuizing te gebruiken als die van de Rega Neo voeding en de Rega Fono MC. De technische voordelen van de behuizing staan voorop, dat dit er visueel aantrekkelijk uit ziet, is mooi meegenomen. De RIAA-egalisatie vindt plaats in twee stappen, voordeel is dat de beide filters elkaar dan niet kunnen beïnvloeden. Voor de beste prestaties zijn er polyester condensatoren toegepast in de signaalweg en nauwkeurige polypropyleen condensatoren in het RIAA-filter gedeelte.

Belangrijkste eigenschappen

  • Specifiek ontworpen voor MM-elementen

  • Eenvoudige bediening

  • RIAA-egalisatie in twee stappen

  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten

Wat is RIAA-egalisatie?

RIAA is een afkorting van “Recording Industry Association of America”. In 1955 is een wereldwijde afspraak gemaakt om muziek zo effectief mogelijk op vinyl te zetten.

De RIAA-curve is een frequentiekarakteristiek waarbij de beperkingen van vinyl worden gecompenseerd bij zowel de opname als weergave. Om lage tonen te kunnen weergeven moet een naald enorme uitslagen maken. Hiervoor moeten de groeven erg ver uit elkaar staan. Voor een naald geen probleem, maar wel voor de speeltijd van een lp. Bij de opname worden de lage tonen om deze reden gedempt om bij de weergave weer versterkt te worden.

Voor de hoge tonen heb je een andere uitdaging. Hoge tonen zijn veel zachter dan lage tonen, zo zacht zelfs dat de structuur van vinyl grover is dan de uitslag van de naald. Hoge tonen worden daarom versterkt op de plaat gezet om vervolgens bij de weergaven verzwakt te worden. Voordeel is bovendien dat je hiermee ruis onderdrukt. De frequentiecurve waarbij dit gebeurt heet de “RIAA-curve”.

En hoe nauwkeuriger de curve bij weergave wordt “gecompenseerd” hoe beter de plaat zal klinken.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over de RIAA-curve.

Breedte 180 mm
Diepte 155 mm
Hoogte 50 mm
XLR uitgang Nee
MC Nee
MM Ja
Instelbare versterking Nee
Instelbare impedantie Nee
Instelbare capaciteit Nee
RCA ingang Ja
RCA uitgang Ja
XLR ingang Nee
Externe voeding Ja
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.