Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Rega Fono MM
Rega Fono MM
Rega Fono MM
Rega Fono MM
Rega Fono MM
Rega Fono MM

Rega Fono MM

FONOMM
Laatste items in voorraad
€ 320,00
Incl. BTW
Rega Fono MM, phonovoorversterker voor MM elementen
Kleur

Fono MM

De Rega Fono MM is ontworpen om effectief en gebruiksvriendelijk te zijn, maar vooral om muziek te maken. De Fono MM maakt gebruik van een volledig discreet (=geen Ic's) gebouwde schakeling om het maximale uit uw MM-element te halen.

De perfecte partner

Het uiterlijk van de Rega Fono MM is net zo belangrijk als de elektronische schakeling. Dit is de reden om voor de Rega Fono MM dezelfde behuizing te gebruiken als die van de Rega Neo voeding en de Rega Fono MC. De technische voordelen van de behuizing staan voorop, dat dit er visueel aantrekkelijk uit ziet, is mooi meegenomen. De RIAA-egalisatie vindt plaats in twee stappen, voordeel is dat de beide filters elkaar dan niet kunnen beïnvloeden. Voor de beste prestaties zijn er polyester condensatoren toegepast in de signaalweg en nauwkeurige polypropyleen condensatoren in het RIAA-filter gedeelte.

Belangrijkste eigenschappen

  • Specifiek ontworpen voor MM-elementen

  • Eenvoudige bediening

  • RIAA-egalisatie in twee stappen

  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten

Wat is RIAA-egalisatie?

RIAA is een afkorting van “Recording Industry Association of America”. In 1955 is een wereldwijde afspraak gemaakt om muziek zo effectief mogelijk op vinyl te zetten.

De RIAA-curve is een frequentiekarakteristiek waarbij de beperkingen van vinyl worden gecompenseerd bij zowel de opname als weergave. Om lage tonen te kunnen weergeven moet een naald enorme uitslagen maken. Hiervoor moeten de groeven erg ver uit elkaar staan. Voor een naald geen probleem, maar wel voor de speeltijd van een lp. Bij de opname worden de lage tonen om deze reden gedempt om bij de weergave weer versterkt te worden.

Voor de hoge tonen heb je een andere uitdaging. Hoge tonen zijn veel zachter dan lage tonen, zo zacht zelfs dat de structuur van vinyl grover is dan de uitslag van de naald. Hoge tonen worden daarom versterkt op de plaat gezet om vervolgens bij de weergaven verzwakt te worden. Voordeel is bovendien dat je hiermee ruis onderdrukt. De frequentiecurve waarbij dit gebeurt heet de “RIAA-curve”.

En hoe nauwkeuriger de curve bij weergave wordt “gecompenseerd” hoe beter de plaat zal klinken.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over de RIAA-curve.

Type
Fono MM
Externe voeding
Ja
Phono ingang versterking regelbaar
Nee
Phono ingang capaciteit regelbaar
Nee
Phono MM ingangen
Ja
Phono MC ingangen
Nee
Analoge cinch ingangen
Ja
Analoge XLR ingangen
Nee
Analoge cinch uitgangen
Ja
Analoge XLR uitgangen
Nee
Phono ingang impedantie regelbaar
Nee
Breedte
180 mm
Hoogte
50 mm
Diepte
155 mm
1 Item
Nieuw
1000000017854

8 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.