Beoordeling 9.3 gebaseerd op 866 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Rega Fono MC voorversterker voor MC-elementen Vergroten

Rega Fono MC voorversterker voor MC-elementen

Rega Rega

Nieuw

Rega Fono MC voorversterker voor MC-elementen

Meer details

1 beschikbaar

Let op: nog één op voorraad

€ 390,00

incl. BTW

Fono MC

De Fono MC is een topklasse MC-phonovoorversterker die is ontworpen om het maximale uit ieder MC-element te halen. Hoewel ontworpen met de nieuwste Rega-reeks MC-elementen in gedachten, kunt u de Rega Fono MC volledig instellen voor ieder MC-element. Hierdoor is de Rega Fono MC geschikt voor de meeste MC-elementen met een lage afgiftespanning.

De Rega Fono MC is ontworpen om effectief en gebruiksvriendelijk te zijn, maar vooral om muziek te maken. De Rega Fono MC gebruikt de Linear Systems low noise LSK389 FET in een volledig discrete opgebouwde ingangstrap. Daar waar lage ruis en lineariteit van vitaal belang zijn om het beste uit uw MC-element te halen. Vanwege de hoge ingangsimpedantie van FET’s wordt het element niet op nadelige manier beïnvloedt door het versterkercircuit en kan uw element muzikaal zijn werk doen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Specifiek ontworpen voor MC-elementen

  • Eenvoudige bediening

  • Volledig instelbaar via DIP-schakelaars op achterzijde

  • MUSE OPAMP in het RIAA-gedeelte van de versterker

  • Twee versterkingsfactoren

  • Standaard fabrieksinstellingen voor alle Rega MC-modellen

  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten

RIAA-egalisatie

Er is een MUSE OPAMP gebruikt in de RIAA-gedeelte van de versterker. Hoogwaardige polypropyleen condensatoren in de signaalweg en het RIAA-egalisatiecircuit zorgen voor perfecte doorvoer van het muzieksignaal. Er is een instelbare belasting voor zowel impedantie als capaciteit, samen met twee versterkingsfactoren op de achterzijde, waardoor de Fono MC compatibel is met de meeste MC-elementen met lage output. Het nieuwe Fono MC-circuit is het uiteindelijke resultaat van de ontwikkeling die is gedaan voor de Aria phono-versterker.

Uiterlijk

Het esthetische ontwerp van de Fono MC was net zo belangrijk als de kwaliteit van de elektrische mogelijkheden, dus profiteert hij van dezelfde aluminium behuizing als de Rega Neo PSU en Fono MM-versterker, waardoor de Fono een vertrouwd uiterlijk heeft en bovendien in lijn ligt met zijn illustere grotere broers.

Wat is RIAA-egalisatie?

RIAA is een afkorting van “Recording Industry Association of America”. In 1955 is een wereldwijde afspraak gemaakt om muziek zo effectief mogelijk op vinyl te zetten.

De RIAA-curve is een frequentiekarakteristiek waarbij de beperkingen van vinyl worden gecompenseerd bij zowel de opname als weergave. Om lage tonen te kunnen weergeven moet een naald enorme uitslagen maken. Hiervoor moeten de groeven erg ver uit elkaar staan. Voor een naald geen probleem, maar wel voor de speeltijd van een lp. Bij de opname worden de lage tonen om deze reden gedempt om bij de weergave weer versterkt te worden.

Voor de hoge tonen heb je een andere uitdaging. Hoge tonen zijn veel zachter dan lage tonen, zo zacht zelfs dat de structuur van vinyl grover is dan de uitslag van de naald. Hoge tonen worden daarom versterkt op de plaat gezet om vervolgens bij de weergaven verzwakt te worden. Voordeel is bovendien dat je hiermee ruis onderdrukt. De frequentiecurve waarbij dit gebeurt heet de “RIAA-curve”.

En hoe nauwkeuriger de curve bij weergave wordt “gecompenseerd” hoe beter de plaat zal klinken.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over de RIAA-curve.

Breedte 180 mm
Diepte 155 mm
Hoogte 50 mm
XLR uitgang Nee
MC Ja
MM Nee
Instelbare versterking Ja
Instelbare impedantie Ja
Instelbare capaciteit Ja
RCA ingang Ja
RCA uitgang Ja
XLR ingang Nee
Externe voeding Ja
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.