Beoordeling 9.3 gebaseerd op 880 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Rega Fono Mini A2D V2 Vergroten

Rega Fono Mini A2D V2

Rega Rega

Nieuw

Rega Fono Mini A2D V2, compacte voorversterker voor MM-elementen.

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 139,00

incl. BTW

Rega Fono Mini A2D

De nieuwste versie van de meermaals bekroonde Fono Mini A2D is nu beschikbaar.

Dit is hetzelfde circuit in een nieuwe bijgewerkte, gerestylede behuizing om het in lijn te brengen met de rest van het Rega-assortiment. 

De Rega Fono Mini A2D is een hoogwaardige phono-voorversterker voor gebruik met elke MM-element. Door de toevoeging van een USB-aansluiting kunt u eenvoudig vinyl naar uw pc overzetten. De Fono Mini A2D is ontworpen om het signaal van een MM-element te versterken tot een geschikt niveau voor alle lijningangen van een audioversterker. De nieuwe Fono Mini A2D heeft een behuizing van geëxtrudeerd aluminium en het minimum aan aansluitingen maakt de Fono Mini A2D gebruiksvriendelijk.

De Fono Mini A2D-versterker biedt uitzonderlijke prestaties voor een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding en is een waardevolle aanvulling op elke hifi-installatie.

Belangrijkste eigenschappen

  • Ingangsgevoeligheid: 5mV voor 500mV-uitvoer

  • Invoerbelasting: 47k + 100pF

  • Maximaal ingangsniveau: 70mV @ 1kHz

  • Uitgangsimpedantie: 100 Ohm

  • Signaal-ruisverhouding: 78dBA ref 5mV

  • Stroomvereisten: 24VAC 85mA

  • Ingang voor digitale uitvoer op volledige schaal: 7,5 mV

Wat is RIAA-egalisatie?

RIAA is een afkorting van “Recording Industry Association of America”. In 1955 is een wereldwijde afspraak gemaakt om muziek zo effectief mogelijk op vinyl te zetten.

De RIAA-curve is een frequentiekarakteristiek waarbij de beperkingen van vinyl worden gecompenseerd bij zowel de opname als weergave. Om lage tonen te kunnen weergeven moet een naald enorme uitslagen maken. Hiervoor moeten de groeven erg ver uit elkaar staan. Voor een naald geen probleem, maar wel voor de speeltijd van een lp. Bij de opname worden de lage tonen om deze reden gedempt om bij de weergave weer versterkt te worden.

Voor de hoge tonen heb je een andere uitdaging. Hoge tonen zijn veel zachter dan lage tonen, zo zacht zelfs dat de structuur van vinyl grover is dan de uitslag van de naald. Hoge tonen worden daarom versterkt op de plaat gezet om vervolgens bij de weergaven verzwakt te worden. Voordeel is bovendien dat je hiermee ruis onderdrukt. De frequentiecurve waarbij dit gebeurt heet de “RIAA-curve”.

En hoe nauwkeuriger de curve bij weergave wordt “gecompenseerd” hoe beter de plaat zal klinken.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over de RIAA-curve.

Breedte 102 mm
Diepte 125 mm
Hoogte 30 mm
XLR uitgang Nee
MC Nee
MM Ja
Instelbare versterking Nee
Instelbare impedantie Nee
Instelbare capaciteit Nee
RCA ingang Ja
RCA uitgang Ja
XLR ingang Nee
Externe voeding Ja
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.