Beoordeling 9.3 gebaseerd op 863 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Dynaudio Evoke 50 Vergroten

Dynaudio Evoke 50

Dynaudio Dynaudio

Nieuw

5 Jaar garantie

3-weg basreflex speaker

Strak en accuraat laag door de Esotec+ woofers

Unieke Cerotar Tweeter

Afgeleid van de Special Forty en Confidence top lijnen

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 4.800,00

incl. BTW

Evoke 50 heeft de nieuwste tweeter van Dynaudio: Cerotar. Het is een gloednieuw ontwerp dat gebruikmaakt van de belangrijkste technologieën van de bekroonde Esotar Special Forty tweeter van de geweldige Contour serie.
Net onder de koepel zit een binnenste koepel: de Hexis. Dit ingenieuze apparaat bevindt zich zo dicht bij de achterkant van het diafragma dat het ongewenste resonantiefrequenties stopt die weerkaatsen naar de achterkant van het speeloppervlak. Het effent de frequentierespons voor duidelijkere, schonere, zoetere hoge tonen.

De Cerotar in de Dynaudio Evoke 50 wordt aangedreven door een gloednieuw strontiumcarbonaatferriet én ceramisch magneetsysteem. Dat geeft het meer gevoeligheid, wat, in muzikale termen, eenvoudigweg naar 'eerlijkheid' vertaalt. Je hoort precies wat je hoort te horen. En omdat het zo soepel en natuurlijk is, kun je urenlang luisteren zonder moe te worden.
Beneden aan de onderkant bevinden zich twee 18 cm Esotec+ -woofers. Net als de Cerotar tweeter gebruiken ze trickle-down technologie van de Contour en Confidence families om zoveel mogelijk van dat high-end DNA naar Evoke te brengen.
Maar terwijl de Evoke 20 boekenplank luidspreker aluminium gebruikt in zijn 18 cm woofer, gebruikt Evoke 50 koper. Dat komt omdat dit pure basdrivers zijn - ze hebben geen wendbare behendigheid nodig van een speciale midrange-eenheid, dus we hebben ze meer bewegende massa kunnen geven. Het diafragma van 0,4 mm is echter hetzelfde, net als de Ferrite + keramische magneet. Dat betekent kracht en detail. Het is slechts een van de oplossingen die tot stand zijn gekomen door uitgebreide analyse en simulatie in onze Jupiter meetfaciliteit.
Elke luidsprekerconus is gemaakt van een enkel stuk MSP. Dit maakt ze precies de juiste hoeveelheid rigide - en betekent veel minder fysieke vervorming tijdens het spelen. Het geeft ook een super-solide fysieke verbinding met de glasvezel spreekspoelvormer aan de achterkant (het is direct verlijmd onder de Balance Ribs die je rond het midden ziet), wat betekent dat meer van de bewegingsenergie van de spoel wordt overgedragen naar de diafragma.

Nomex-spiders houden alles gecentreerd en bewegen zoals het hoort, terwijl de nieuwe Contour-afgeleide surround een langere werpverhouding mogelijk maakt voor meer punch. En voor extra veelzijdigheid, als u bijvoorbeeld uw kamer huurt of uw huis verplaatst, hebben de bassen voor achteraangestuurde bassen tweedelige schuimpluggen. Ze bieden drie afstemniveaus: volledig open, halfopen en volledig gesloten, zodat u de basprestaties van de luidsprekers kunt aanpassen aan hun positie en uw kamer.
Evoke 50 is de enige luidspreker in de familie met een speciale midrange-driver, dus de ingenieurs in Dynaudio Labs hebben besloten om het een beetje speciaal te maken. De 15 cm-eenheid die zij hebben gekozen, is rechtstreeks afgeleid van het geavanceerde Contour-assortiment.
Waarom neodymium en niet de Ferrite + van de woofers? Omdat het licht en krachtig is. Waarom aluminium en geen koper? Nogmaals, omdat het licht is (en we meer windingen in de spreekspoel kunnen doen voor een bepaald gewicht). Dat is een combinatie die ons team een ​​geweldige controle geeft over hoe de bestuurder reageert - ze konden het nauwkeurig afstemmen om perfect te integreren met de woofers en tweeter.
In feite heeft het Evoke-team het zo goed gedaan dat je in feite Contour-niveauprestaties haalt uit deze midrange-driver.
Zo'n grote luidspreker creëren zonder dat het omvangrijk lijkt en kastig is geen makkie. Maar hoofdontwerper Louise Dalgaard ging de uitdaging aan. Evoke 50 was de eerste in de reeks die zich toelegde op papier (en vervolgens op een 3D-modelleringsprogramma, een kleimodel, een volledig MDF-prototype en ten slotte The Real Thing).
Het resultaat is een instant klassieker. Het is modern, retro, tijdloos en modern in één. Het is het soort speaker waar je over 30 jaar nog steeds naar zult kijken, en denk bij jezelf dat het de rest van je spullen er een beetje saai uitziet in vergelijking.
Evoke 50 is beschikbaar in vier prachtige afwerkingen. Zwart Hoogglans en Wit Hoogglans gebruiken beide een nieuwe laktechniek die een glorieus diepe, glasachtige look geeft. Aan de andere kant van het tastbare spectrum bevinden zich de prachtige open natuurlijke fineren van Walnoot Hout en Blond Hout.

Een uitgebreide, Engelstalige, folder kunt u hier vinden: link

Kleur Zwart hoogglans,Wit hoogglans,Blonde Wood,Walnut Wood
Draadloos Nee
Breedte 215 mm
Diepte 307 mm
Hoogte 1140 mm
Gewicht 26,7 kg
Woofer 2 x 18 cm
Bass Reflex Ja
Garantie 5 Jaar
Midrange 15 cm
Soort luidspreker Vloerstaand
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.