Beoordeling 9.3 gebaseerd op 880 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

DALI Rubicon LCR, muurluidspreker Vergroten

DALI Rubicon LCR, muurluidspreker

DALI DALI

Nieuw

De DALI Rubicon LCR is een luidspreker die geschikt is voor montage aan de muur.

Meer details

Dit product is niet op voorraad, bel 070 - 322 22 73.

€ 2.998,00

incl. BTW

DALI Rubicon LCR

De DALI Rubicon LCR is een luidspreker die geschikt is voor montage aan de muur. De toepassing als surround, achter, luidspreker lijkt een logische toepassing. Maar, dat is niet wat DALI als enige toepassing in gedachte had. De Rubicon LCR is capabel genoeg om als stereoluidspreker te gebruiken. En ondanks zijn bescheiden afmetingen is een subwoofer niet noodzakelijk. Het mag uiteraard wel.

Zoekt u een mooie muziekweergave, maar hebt u geen ruimte om luidspreker op een dressoir of in een kast te plaatsen dan is de Rubicon LCR een prima oplossing.

NB LCR is een afkorting van Left - Center - Right. De hoge tonen eenheid is draaibaar zodat u de Rubicon LCR kunt gebruiken als centerluidspreker of, als u dat mooi vindt, de Rubicon LCR naar keuze horizontaal of vertikaal ophangen.

Rubicon kenmerken

SMC Magneetsysteem

SMC is een afkorting van Soft Magnetic Compound. Deze ontwikkeling van DALI is het resultaat van onderzoek naar de zo goed mogelijke magneet voor luidsprekers. SMC is een magneetmateriaal dat elektrische stroom niet geleid. De mechanische vervorming door hysterese en wervelstromen is daardoor lager dan bij “normale” magneten.

Deze verbeteringen in de aandrijving, de motor, van de woofer leidt tot een lage derde-orde vervorming. Door en dankzij deze techniek geeft de Rubicon u lang luistergenot met een rustig middengebied en een verrassend detail.

Hybride Tweeter Module

De Hybride Tweeter Module is een handelsmerk van DALI en die van de Rubicon serie wordt in Denemarken gebouwd. De Hybride Tweeter Module combineert een dome-tweeter met een ribbon-tweeter voor een verbazingwekkende weergave van de hoge tonen.

Kastconstructie

Door de lage- en middentoonluidspreker elke in een eigen, afgesloten kamer, onder te brengen is iedere luidspreker individueel afgestemd op zijn eigen specifieke frequentiegebied. Omdat de luidsprekers elkaar niet kunnen beïnvloeden zijn de prestaties van de lage- en middentoonluidspreker zo goed mogelijk. Dit uit zich in een gecontroleerd laag en een open middengebied.

Conussen met houtvezels

De conus van de Rubicon lage- en middentoonluidspreker is gemaakt van een mengsel van fijngemalen papiervezels dat is versterkt met lange houtvezels. Dit zorgt voor een stijve en lichte constructie met uitstekende eigenschappen.

Als u uw luidspreker van dichtbij bekijkt, ziet u dat de langere houtvezels willekeurig verdeeld door het conusmateriaal zitten. Interne resonantie in de conus worden door de “verdeling” minimaal gehouden wat de vervorming in het geluid onderdrukt.

In combinatie met een verliesarme rolrand en centreer-ring, de “spider”, geeft deze conus de micro-details in de muziek ongekleurd en precies weer.

Kleur Walnoot,Rosso,Wit hoogglans,Zwart hoogglans
Draadloos Nee
Bedraad Ja
Impedantie 4 ohm
Frequentiebereik 59 - 34000 Hz
Gevoeligheid 89 dB
Breedte 278 mm
Diepte 146 mm
Hoogte 468 mm
Gewicht 8 kg
Woofer 16,5 cm
Bass Reflex Ja
Garantie 5 Jaar
Tweeter 29 mm + Ribbon
Minimaal versterkervermogen 20 - 150 watt
Gesloten kast Nee
Geschikt voor bi-wiring Nee
Soort luidspreker Muurmontage
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.