Beoordeling 9.3 gebaseerd op 839 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Arcam SA30 geïntegreerde versterker Vergroten

Arcam SA30 geïntegreerde versterker

Arcam Arcam

Nieuw

De Arcam SA30 is een geïntegreerde versterker met een vermogen van 90 watt per kanaal.

Meer details

1 beschikbaar

Let op: nog één op voorraad

€ 2.799,00

incl. BTW

Arcam SA30 versterker

De Arcam SA30 is een geïntegreerde versterker met een vermogen van 90 watt per kanaal.

De klasse G-versterker van de Arcam SA30 is een efficiënte en energiezuinige oplossing om uw muziekbeleving naar grote hoogte te brengen. Met zijn 90 watt per kanaal is de Arcam SA30 prima in staat om de meest veeleisende luidspreker te laten schitteren.

De hierboven genoemde techniek, klasse G, is een techniek die uniek is voor Arcam. Klasse G combineert de gedetailleerde, warme, klank die een “normale” klasse AB versterker heeft met bijna de effeciëntie van een klasse D-versterker. De Arcam SA30 gaat hierin nog een stap verder. Het ontwerpteam heeft een techniek ontwikkeld waarmee de versterker bij lage niveau’s zelfs de klank en eigenschappen heeft van een klasse A-versterker. Het zal u niet verbazen dat de Arcam SA30 fantastische klankeigenschappen heeft.

Aansluitingen heeft de Arcam SA30 voldoende, 4 lijningangen voor bijvoorbeeld uw cd-speler, radio of streaming apparaat. Zelfs aan de platenspeler is gedacht. U kunt direct, zonder externe versterker, een platenspeler met een MM- of MC-element aansluiten. Digitale apparaten, zoals een televisie, aansluiten is geen probleem dankzij de vier digitale ingangen.

Maar er is meer, de Arcam SA30 heeft een E-ARC aansluiting voor televisie met een E-ARC HDMI aansluiting. Het voordeel van deze aansluiting is dat u met de afstandsbediening van uw televisie het volume van de versterker kunt regelen.

Hebt u digitale muziek op uw (netwerk) harde schijf staan of een abonnement op een muziekstreamingdienst? De SA30 heeft Google Cast, Airplay 2 en UPNP-streaming ingebouwd, En voor de echte liefhebbers; de Arcam SA30 is volledig Roon Ready.

Arcam heeft een lange traditie op gebied van digitale signaalverwerking en de Arcam SA30 is daar geen uitzondering op. Om digitale signalen om te zetten naar een analoog signaal is een bepaalde filtertechniek nodig. Omdat geen enkele manier van filteren perfect is hebt u bij de SA30 keuze uit zeven filterinstellingen waarmee u zelf kunt bepalen welke instelling u het best vindt klinken. Bovendien zijn de ontwerpers van Arcam bij de SA30 ver gegaan om interne storingen, ruis, binnen de versterker tot een minimum te beperken. Het gebruik van hoogwaardige componenten, zelfs als deze voor een versterker als de SA30 te kostbaar zijn, geeft het verschil in vergelijking met de collega’s.

Het mooiste houden we voor het laatst; de Arcam SA30 heeft Dirac Live ® ingebouwd.

Over Dirac Live® Technology

Dirac Live® is een akoestische ruimtecorrectie techniek die gebruikt wordt in bioscopen, studio’s, luxe auto’s en uiteraard uw luisterruimte.

Eenvoudiger technieken dan Dirac corrigeren vaak alleen de frequentiekarakteristiek van uw systeem. Dirac doet meer, ook de impulsweergave wordt geoptimaliseerd. Een goede impulsweergave staat garant voor een nauwkeurige plaatsing van het geluid, goede een duidelijke verstaanbaarheid en goed, gecontroleerd laag.

Na een goede Dirac kalibratie krijgt u:

 • Een betere plaatsing van de instrumenten, dankzij eliminatie van reflecties via de muren, de vloer en het plafond

 • Duidelijkere stemmen

 • Krachtiger en een strak, gecontroleerd, laag

 • Minder last van luister-vermoeidheid

 • Een verbeterd timbre door het onderdrukken van resonanties

En het uiteindelijk resultaat? Het verschil zit hem in de details. De ademteug van een zanger als deze begint met zingen, een gitarist die zijn vingers over de snaren laat glijden voor dat ene, speciale, effect. Neem je favoriete nummer, speel het over een Bluetooth luidspreker. Het resultaat laat zich raden, uw muziek klinkt als een Bluetooth luidspreker. Speel hetzelfde nummer met de SA30 en een set mooie luidsprekers en je krijgt het geluid waar je altijd naar op zoek was.

Tot slot, de Arcam SA30 is Control4 en Crestron gecertificeerd. Dit zijn protocollen waarmee u met één bedieningspaneel uw hele huis kunt besturen. Hierover kunnen we u in de winkel verder informeren. Wat is klasse G?

Arcam gebruikt in enkele van hun versterkers een techniek die “klasse G” heet. Het gaat te ver om al deze klassen uit te leggen. In het kort:

 • Klasse A: Laat een transistor zo goed mogelijk werken, maar vraagt veel energie, ook als de versterker niets doet.

 • Klasse B: Transistor doet zijn werk alleen als het nodig is, effectief omdat de versterker niet warm wordt. Nadeel is dat er nogal wat vervorming in de lage vermogens is.

 • Klasse A/B: Combinatie van beide technieken, meest gebruikt omdat het de voordelen heeft van beide klassen.

 • Klasse C: Wordt niet toegepast in muziekversterkers.

 • Klasse D: Versterker staat aan of uit, de tijd die tussen het aan- en uitzetten zit maakt dat er muziek uit de versterker komt. Bijzonder efficiënt omdat er nauwelijks warmteontwikkeling is. Nadeel is dat de techniek niet “vertrouwd” klinkt.
  (De “D” heeft niets met digitaal te maken!)

Arcam’s klasse G & H

Arcam ontdekte al snel dat het geluid van een klasse D versterker niet het vertrouwde Arcam geluid heeft. Met de huidige energie-eisen was een efficiënt ontwerp alleen wel een noodzaak. Versterkers, elektronische apparaten in het algemeen, moeten aan strenge eisen voldoen wat betreft het energieverbruik. Veelvraten mogen simpelweg niet verkocht worden!

Een andere oplossing zoeken dus. Arcam is een fabrikant die traditionele versterkers ontwikkelde volgens de klasse AB-techniek. Wil je een klasse AB-versterker zuiniger, efficiënter, maken dan heb je maar één keuze: kleinere, laagvermogen, versterkers maken. Maar, een kleine versterker mist de kracht om een stevige luidspreker aan te sturen. Om dit op te losse heeft Arcam een techniek ontwikkeld waarin een kleine en zuinige versterker samen met een grote, krachtige versterker in één behuizing zitten.

De kleine versterker doet het meeste werk en is dermate goed dat deze makkelijk volgens de definitie van klasse A kan werken. Op het moment dat er luide passages zijn schakelt de hoogvermogen sectie bij en heb je genoeg kracht om lekker tekeer te gaan.

De oplossing is in feite een simpele techniek. De versterker heeft twee voedingsspanningen, een lage en een hoge. Normaal gebruikt de versterker de lage spanning, maar op het moment dat een bom ontploft in een film schakelt de hoge spanning traploos en razendsnel in.

Klasse G is niet door Arcam is uitgevonden, wel is deze techniek door de ontwerpers van Arcam verder geperfectioneerd.

Het verschil met klasse H is dat hier de spanning niet traploos omschakelt, maar wisselt. Deze techniek heeft relatief veel vervorming en wordt voornamelijk in PA-installaties gebruikt.

Bluetooth Nee
Vermogen 120 Watt
Afstandsbediening Meegeleverd Ja
Breedte 433 mm
Diepte 323 mm
Hoogte 100 mm
Gewicht in KG 12 kg
Analoge RCA L/R Ingangen 5
Hoofdtelefoon Uitgang Ja
Optische Ingang 1
Coaxiale Ingang 2
USB Ja
Luidsprekeraansluitingen 2
HDMI Uitgang Nee
HDMI Ingang Nee
Waarvan (E)-ARC -
Aantal eindversterkers 2
Google Cast Ja
Apple Airplay Ja
Analoge XLR L/R ingangen -
Dirac Ja
Audyssey Nee
Roon ready Ja
Roon tested Nee
Bedraad netwerk Ja
Phono MM ingang 1
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.