Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Primare I25
Primare I25
Primare I25
Primare I25
Primare I25
Primare I25
Primare I25
Primare I25

Primare I25

I25DACTITAN
Product beschikbaar met andere opties
€ 3.600,00
Incl. BTW
Geïntegreerde versterker titanium, met ingebouwde DAC
Kleur


Primare I25DAC

De Primare I25DAC is een geïntegreerde versterker met een vermogen van 100 watt bij 8 ohm en ingebouwde DAC module, de Primare DM35.

In het kort

De kernwaarden van Primare: duurzame kwaliteit, gebruiksgemak en prestaties hebben geleid tot een modulaire aanpak bij het ontwikkelen van de Primare I25. Kortgezegd, de Primare heeft 2 uitbreidingssloten. Er is een slot voor de DA-module en een slot voor de Prisma-module. Afhankelijk van wat u wilt kunt u uw Primare I25 aanpassen aan uw behoefte. Dit kan bij aanschaf of later, de modules zijn eenvoudig te plaatsen.

N.B. Voor de Prisma-module is de DA-module noodzakelijk.

Een mooi technisch detail: Primare heeft gekozen voor mechanische relais om de ingangen te selecteren. Een kostbare optie die de geluidskwaliteit ten goede komt.

De eindversterker is een UFPD 2 volledige analoge klasse D versterker. Het vermogen is 100 watt bij 8 ohm en 200 watt bij 4 ohm.

Het uiterlijk en gevoel van Scandinavië

Primare heeft de overtuiging dat ieder aspect van hun producten – het uiterlijk en hoe de bediening aanvoelt – bijdraagt aan de ervaring van het hebben van een Primare. Als gevolg hiervan stralen Primare producten de typische kenmerken van Scandinavisch ontwerp uit. Eenvoudige, elegante modellen met toegankelijke en makkelijk te begrijpen functionaliteit.

Een voorbeeld hiervan is de stand-byknop die discreet in het Primare logo is geplaatst op de frontplaat van de R15-, R35- en A35.2-modellen.

Of zoals Primare het zegt: “niet te veel, niet te weinig, alles in balans, in verhouding en in harmonie.”

UFPD 2 – het beste wat klasse D heeft te bieden

Het is de gewoonte van Primare om alleen nieuwe modellen te maken wanneer deze een aanzienlijke verbetering zijn vergeleken met de huidige modellen. Primare is altijd bezig nieuwe technieken uit te proberen, deze aan te passen of zelf te ontwikkelen. Klasse D versterking heeft zoveel voordelen dat deze techniek al vroeg omarmd is door Primare en de basis werd voor alle modellen.

Zeg, wat is eigenlijk een klasse D versterker?

Eenvoudig uitgelegd kunt u een klasse D versterker zien als een apparaat dat alleen kan in- en uitschakelen. Veel en snel inschakelen aan de “plus” zorgt dat de luidspreker naar voren beweegt, veel en snel inschakelen aan de “min” kant zorgt ervoor dat de luidspreker naar achteren beweegt.

Terug naar UFPD

Jaren van onderzoek en ontwikkeling, wat inspiratie en uiteraard kritisch luisteren heeft geleid tot de “Ultra Fast Power Device – UFPD”. UFPD is een techniek die het volledig potentieel van klasse D mogelijk maakt. Een UFPD-versterker van Primare is krachtig, stabiel, heeft een lage vervorming en een kaarsrechte frequentiekarakteristiek eender bij welke luidspreker. Het efficiënte ontwerp van een UFPD-versterker heeft een gunstig energieverbruik waardoor een krachtige versterker in de “standaard” behuizing van Primare kan worden toegepast.

Opvallend is dat klasse D versterkers van collega-ontwerpers vaak een digitaal circuit gebruiken om de werking te controleren, te schakelen en eventueel te corrigeren. Niet bij Primare, de werking van de UFPD-versterkers is volledig analoog, er komt geen digitaal circuit aan te pas.

Maar, aan alle mooie dingen komt ook een einde. Primare zit niet stil en UFPD heeft inmiddels zijn opvolger: UFPD 2. Een UFPD 2-versterker heeft net wat betere eigenschappen dat zijn voorganger: een lagere vervorming die minder afhankelijk is van de gebruikte luidspreker. Lagere storingsniveau wat zorgt voor een rustiger geluid, recensenten noemen dit “het zwart wordt beter”. En tenslotte is de energievoorziening in de versterker verbeterd waardoor de efficiëntie nog verder verhoogd is.

Ontwerpfilosofie

Alle ontwerpen van Primare zijn het resultaat van hun “Practical Design Approach” waarbij de focus ligt op twee belangrijke ontwerpaspecten:

  • Een nauwkeurig toegepast voedingsontwerp zodat alle segmenten van het ontwerp zo goed mogelijk kunnen presteren.
    Ieder circuit en/of subcircuit vereist een unieke voedingsoplossingen. Een conventionele lineaire voeding, een geavanceerde geschakelde voeding, afhankelijk van de toepassing wordt gekozen voor de best werkende oplossing.
    Secuur ontwikkelde individuele voedingen worden strategisch in het circuit geplaatst om op de juiste plaats, aan het juiste onderdeel, energie te leveren.

  • Slim en vakkundig ontworpen korte signaalpaden. Elk afzonderlijk onderdeel en subcircuit wordt doordacht geplaatst om een perfect samenwerkend geheel te bereiken.
    Eenvoudige en doeltreffende deelontwerpen worden in zelfs de meest complexe producten gebruikt. Uiteindelijk leidt dit tot relatief weinig onderdelen van hoge kwaliteit.
    Deze “deelontwerpen” worden door Primare steeds verder verbeterd en in meerdere apparaten toegepast waarmee ieder Primare apparaat hetzelfde karakter heeft en behoudt.

Om deze ontwerpaspecten te bereiken zijn twee ontwerptechnieken toegepast:

  • Twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaten. Een twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaat zorgt voor de meest directe en efficiënte plaatsing van de componenten. Niet alleen voor de kortste signaalweg, maar ook om eenvoudiger, makkelijker, een perfecte opstelling van de onderdelen te krijgen. Het juiste onderdeel op de juiste plek maakt dat de gevoelige onderdelen elkaar nauwelijks kunnen beïnvloeden. Het voordeel is minder ruis en storingen.

  • SMD-onderdelen. Als het kan, worden SMD-onderdelen gebruikt. In vergelijking met conventionele onderdelen zijn SMD-componenten klein. Wat weer als voordeel heeft dat de signaalweg kort kan zijn. Hierdoor is de kans op storingen minimaal. Een ander, groot, voordeel van SMD (Surface Mounted Device) is dat de er weinig tot geen soldeer nodig is om de onderdelen te bevestigen op de printplaat. SMD-onderdelen maken direct contact met het koper van de printplaat. Soldeer wordt alleen maar gebruikt om de onderdelen op hun plaats te houden en het contact van de onderdelen naar de printplaat luchtdicht af te sluiten. Want, soldeertin is niet de beste geleider en beïnvloedt de geluidskwaliteit negatief. Dat er zilver in soldeertin maakt niets uit.

Kleur
Titanium,Zwart
Type
I25
Vermogen
100 Watt
Aantal eindversterkers
2
HDMI ingangen
Nee
Google Cast
Nee
Apple Airplay
Nee
Bluetooth
Nee
USB ingang
Ja
Dirac
Nee
Audyssey
Nee
uPnP
Nee
Roon ready
Nee
Roon tested
Nee
Afstandsbediening
Ja
Bedraad netwerk
Nee
Digitaal optische ingangen
4
Phono MM ingangen
Nee
Hoofdtelefoon uitgangen
Nee
Analoge cinch ingangen
5
Analoge XLR ingangen
Nee
Breedte
430 mm
Hoogte
106 mm
Diepte
382 mm
Gewicht
10,75 kg
0 Item
Nieuw
7350104710323

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.