Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM
Primare I15MM

Primare I15MM

I15MMZWART
Niet op voorraad
€ 1.600,00
Incl. BTW
Geïntegreerde versterker titanium
Kleur


Primare I15MM

De Primare I15MM is een geïntegreerde versterker met een vermogen van 60 watt bij 8 ohm.

In het kort

De Primare I15 maakt gebruik van een Hypex klasse D versterkermodule welke volledig analoog werkt. De voeding hoeft geen energie te leveren aan een netwerkspeler of digitaal-analoog omzetter. Om deze reden is de voeding optimaal geconfigureerd om de Primare I15MM nog krachtiger en gedetailleerder te laten presteren dan de Primare I15MM Prisma.

Een mooi technisch detail: Primare heeft gekozen voor mechanische relais om de ingangen te selecteren. Een kostbare optie die de geluidskwaliteit ten goede komt.

Phono-ingang

Voor de liefhebber van analoge weergave is de Primare I15MM voorzien van de MM15 phono module.

Toepassing

De Primare I15 is de perfecte compagnon voor de Primare CD15 Prisma in combinatie met een paar mooie luidsprekers en een platenspeler.

Het uiterlijk en gevoel van Scandinavië

Primare heeft de overtuiging dat ieder aspect van hun producten – het uiterlijk en hoe de bediening aanvoelt – bijdraagt aan de ervaring van het hebben van een Primare. Als gevolg hiervan stralen Primare producten de typische kenmerken van Scandinavisch ontwerp uit. Eenvoudige, elegante modellen met toegankelijke en makkelijk te begrijpen functionaliteit.

Een voorbeeld hiervan is de stand-byknop die discreet in het Primare logo is geplaatst op de frontplaat van de R15-, R35- en A35.2-modellen.

Of zoals Primare het zegt: “niet te veel, niet te weinig, alles in balans, in verhouding en in harmonie.”

Ontwerpfilosofie

Alle ontwerpen van Primare zijn het resultaat van hun “Practical Design Approach” waarbij de focus ligt op twee belangrijke ontwerpaspecten:

 • Een nauwkeurig toegepast voedingsontwerp zodat alle segmenten van het ontwerp zo goed mogelijk kunnen presteren.
  Ieder circuit en/of subcircuit vereist een unieke voedingsoplossingen. Een conventionele lineaire voeding, een geavanceerde geschakelde voeding, afhankelijk van de toepassing wordt gekozen voor de best werkende oplossing.
  Secuur ontwikkelde individuele voedingen worden strategisch in het circuit geplaatst om op de juiste plaats, aan het juiste onderdeel, energie te leveren.

 • Slim en vakkundig ontworpen korte signaalpaden. Elk afzonderlijk onderdeel en subcircuit wordt doordacht geplaatst om een perfect samenwerkend geheel te bereiken.
  Eenvoudige en doeltreffende deelontwerpen worden in zelfs de meest complexe producten gebruikt. Uiteindelijk leidt dit tot relatief weinig onderdelen van hoge kwaliteit.
  Deze “deelontwerpen” worden door Primare steeds verder verbeterd en in meerdere apparaten toegepast waarmee ieder Primare apparaat hetzelfde karakter heeft en behoudt.

Om deze ontwerpaspecten te bereiken zijn twee ontwerptechnieken toegepast:

 • Twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaten. Een twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaat zorgt voor de meest directe en efficiënte plaatsing van de componenten. Niet alleen voor de kortste signaalweg, maar ook om eenvoudiger, makkelijker, een perfecte opstelling van de onderdelen te krijgen. Het juiste onderdeel op de juiste plek maakt dat de gevoelige onderdelen elkaar nauwelijks kunnen beïnvloeden. Het voordeel is minder ruis en storingen.

 • SMD-onderdelen. Als het kan, worden SMD-onderdelen gebruikt. In vergelijking met conventionele onderdelen zijn SMD-componenten klein. Wat weer als voordeel heeft dat de signaalweg kort kan zijn. Hierdoor is de kans op storingen minimaal. Een ander, groot, voordeel van SMD (Surface Mounted Device) is dat de er weinig tot geen soldeer nodig is om de onderdelen te bevestigen op de printplaat. SMD-onderdelen maken direct contact met het koper van de printplaat. Soldeer wordt alleen maar gebruikt om de onderdelen op hun plaats te houden en het contact van de onderdelen naar de printplaat luchtdicht af te sluiten. Want, soldeertin is niet de beste geleider en beïnvloedt de geluidskwaliteit negatief. Dat er zilver in soldeertin maakt niets uit.

Kleur
Zwart,Titanium
Type
I15
Vermogen
60 Watt
Aantal eindversterkers
2
HDMI ingangen
Nee
Google Cast
Nee
Apple Airplay
Nee
Bluetooth
Nee
USB ingang
Nee
Dirac
Nee
Audyssey
Nee
uPnP
Nee
Roon ready
Nee
Roon tested
Nee
Afstandsbediening
Ja
Bedraad netwerk
Nee
Digitaal optische ingangen
Nee
Phono MM ingangen
Ja
Hoofdtelefoon uitgangen
Nee
Analoge cinch ingangen
5
Analoge XLR ingangen
-
Breedte
350 mm
Hoogte
73 mm
Diepte
310 mm
Gewicht
6,4 kg
Nieuw
7350104710163

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.