Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

NAD M23
NAD M23
NAD M23
NAD M23
NAD M23
NAD M23

NAD M23

M23
Laatste items in voorraad
€ 3.999,00
Incl. BTW
NAD M23 Master series eindversterker aluminium
Kleur

NAD M23, stereo eindversterker met een vermogen van 200 watt per kanaal

De NAD M23 eindversterker is opgebouwd rond het Eigentakt™ ontwerp van Purifi Audio.

Het Deense Purifi is een bedrijf dat zorgde voor een samenwerking tussen zeven topontwerpers, werkzaam bij verschillende bedrijven. Gezamenlijk hebben ze de laatste beperkingen opgelost die aanwezig waren in klasse D-versterkers. Denk hierbij aan, kleine, faseproblemen en niet lineair zijn bij lage volumes. In normale mensentaal: De laatste restjes vervorming in een klasse D-versterker zijn met een Eigentakt versterker verdwenen.

Zuiver vermogen

De NAD M23 maakt gebruik van, zoals vermeld, de Eigentakt™ klasse D-versterkers die door NAD gemaakt zijn onder licentie van Purifi Audio.

De werking van de Purifi Eigentakt™ versterker is zo goed als onafhankelijk van de belasting en heeft een groot- en recht frequentiebereik, zelfs bij luidsprekers die bekendstaan als “moeilijk aan te sturen”.

Ruis, harmonische vervorming en intermodulatie vervorming zijn vrijwel onmeetbaar bij alle frequenties en uitgangsniveaus. Dit zorgt voor een volledig zwarte achtergrond en uitstekend detail.

Een ander voordeel van het Eigentakt™ ontwerp is de buitengewoon lage uitgangsimpedantie, waardoor de NAD M23 een uitstekende controle over uw luidsprekers heeft.

NAD is afgestapt van de traditionele, lineaire, voedingen en klasse AB-versterkers waarbij meer dan de helft van de energie als warmte verdwijnt. De toekomst van versterkers zit in schakelende voedingen en klasse D-versterkers, al was het alleen maar om efficiënt met energie om te gaan.

Lang zijn beide technieken door NAD gezien als inferieur voor versterkers, maar dankzij samenwerking en doorontwikkeling met andere ontwerpers bleek dit “vooroordeel” verkeerd te zijn.

NAD combineert in de M23 het Eigentakt™ ontwerp met een eigen geavanceerde geschakelde voeding, die een extra stroomreserve kan geven als dit, gedurende korte tijd, nodig is. Hierdoor kan de M23 2 × 260 watt piekvermogen leveren bij 8 Ω en zelfs 2 × 520 watt bij 4 Ω.

Flexibel en krachtig

Dankzij de “standaard” cinch-ingangen én gebalanceerde XLR-ingangen, een instelbare versterking (19 dB, 23,9 dB en 29,2 dB) en ten slotte een 12 volt trigger ingang kan de NAD Masters M23 eenvoudig zijn plek vinden in bijna ieder muzieksysteem.

Net als de andere eindversterkers van NAD kan de NAD M23 in de brugstand gezet worden.

Twee NAD M23 eindversterkers in de brugstand leveren elk 700 watt continuvermogen in 8 Ω.

De NAD M23 eindversterker is de perfecte uitbreiding voor de NAD M33 BluOS Streaming-versterker. U kunt hierbij naar keuze de brugstand gebruiken voor extra vermogen of één versterker aansluiten op de hoge tonen aansluiting en de andere op de lage tonen aansluiting, dit heet bi-amping.

Elegant en praktisch

De volledig uit metaal vervaardigde behuizing van de NAD M23 HybridDigital eindversterker is zowel een lust voor het oog als een streling voor het oor. De NAD M23 heeft dezelfde bouwkwaliteit waar de Masters Series van NAD bekend om staat.

Stijve, aluminium, panelen en magnetische iso-point voeten vormen de rotsvaste fundering voor de printplaten en de interne constructie van de NAD M23.

Belangrijkste eigenschappen

  • HybridDigital Purifi Eigentakt™ versterker technologie.

  • Continu uitgangsvermogen: 2 × 200 watt bij 8 Ω, 2 × 380 watt bij 4 Ω.

  • Dynamisch uitgangsvermogen: 2 × 260 watt bij 8 Ω, 2 × 520 watt bij 4 Ω.

  • Uitgangsvermogen in de brugstand: 700 watt mono bij 8 Ω.

  • Perfect compagnon voor de NAD M33.

  • Bijna onmeetbare ruis, harmonische vervorming en intermodulatie vervorming.

  • Groot en recht frequentiebereik in elke luidsprekerbelasting.

  • Gebalanceerde XLR en “normale” RCA-ingangen met auto-sensing.

  • Instelbare versterking (19 dB, 23,9 dB en 29,2 dB).

  • 12V trigger-ingang.

Type
M23
Vermogen
200 Watt
Aantal eindversterkers
2
Trigger in
Ja
Analoge cinch ingangen
Ja
Analoge XLR ingangen
Ja
Breedte
435 mm
Hoogte
133 mm
Diepte
396 mm
Gewicht
9,7 kg
1 Item
Nieuw
786357001876

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.