Beoordeling 9.3 gebaseerd op 749 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

NAD C 298, stereo eindversterker 2 x 185 watt Vergroten

NAD C 298, stereo eindversterker 2 x 185 watt

NAD NAD

Nieuw

NAD C 298, stereo eindversterker 2 x 185 watt

Meer details

1 beschikbaar

Let op: nog één op voorraad

€ 2.199,00

incl. BTW

NAD C 298, stereo eindversterker 2 x 185 watt

NAD heeft enkele van de innovatiefste versterkertechnologiën geïntroduceerd in zijn bijna 50-jarige geschiedenis. Het begon met de 3020 tot geavanceerde modellen als de 2200, de 208, en de M2. En nu met de Eigentakt™ (zelfklokkende) technologie. Deze techniek is geïntroduceerd in de EISA Award winnende Masters M33 en nu beschikbaar voor een breder publiek met de vriendelijk geprijsde NAD C 298 eindversterker. De C 298 is een eindversterker met een ongekend prestatieniveau en een perfecte metgezel voor de C 658 BluOS Streaming DAC-voorversterker.

Flexibel

De C 298 lijkt op een normale eindversterker, maar NAD heeft goed nagedacht over de opties die een eindversterker kan hebben:

  • XLR (gebalanceerde) ingangen

  • Cinch (ongebalanceerde) ingangen

  • Lijnuitgang om door te lussen naar een volgende eindversterker of subwoofer

  • Vaste of regelbare ingangsgevoeligheid

  • Automatisch inschakelen als de C 298 muziek op de ingangen “hoort”

  • Trigger in- en uitgang

  • Bridge schakelaar, maakt van de C 298 een mono versterker met een vermogen van 620 watt

De basis moet goed zijn

Net als ieder familielid van de NAD Classic Serie geeft de NAD C 268 een uitstekende geluidskwaliteit dankzij NAD’s “music-first” uitgangspunt. Correcte kanaalgelijkheid, juiste in- en uitgangsimpedantie karakteristieken en lage ruiscijfers, het komt allemaal bij elkaar in de C 298.

Geavanceerde kracht

NAD is afgestapt van de traditionele, lineaire, voedingen en klasse AB-versterkers waarbij meer dan de helft van de energie als warmte de lucht in gaat. De toekomst van versterkers zit in schakelende voedingen en klasse D-versterkers, al was het alleen maar om efficiënt met energie om te gaan.

Lang zijn beide technieken door NAD gezien als inferieur voor versterkers, maar dankzij samenwerking en doorontwikkeling met andere ontwerpers bleek dit “vooroordeel” verkeerd te zijn.

De krachtige voeding van de C 298 is in staat om over een lange periode 185 watt en meer dan 570 watt gedurende korte tijd te leveren. De impulsweergave van de C 298 is daardoor ongekend helder en probleemloos.

NAD’s eigen ontwikkeling, de “asymmetrical Powerdrive” perst de laatste druppel kracht uit de versterker zonder enige vervorming of dynamiekcompressie. Ander voordeel van deze unieke voeding is de bijna ruisvrije energievoorziening. Want, we hebben het altijd over het enorme vermogen, maar het grootste gedeelte van de tijd speelt u muziek op een laag niveau. En het minimale ruisniveau is dan een groot voordeel.

Purifi “Eigentakt” versterkertechnologie

Het Deense Purifi is een bedrijf dat een samenwerking bewerkstelligde tussen zeven topontwerpers. Gezamenlijk hebben ze de laatste beperkingen opgelost die er waren in klasse D-versterkers. Denk hierbij aan, kleine, faseproblemen en niet lineair zijn bij lage volumes. In normale mensentaal: De laatste restjes vervorming in een klasse D-versterker zijn met een Eigentakt versterker verdwenen.

Vermogen 185 watt
Breedte 435 mm
Diepte 390 mm
Hoogte 120 mm
Gewicht in KG 11,2 kg
Analoge RCA L/R Ingangen Ja
Optische Ingang Nee
Coaxiale Ingang Nee
Luidsprekeraansluitingen 2
Aantal eindversterkers 2
Analoge XLR L/R ingangen Ja
Dirac Nee
Audyssey Nee
Trigger in Ja
Trigger uit Ja
Subwoofer uitgang Ja
Phono MM ingang Nee
Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.