Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2
Primare A35.2

Primare A35.2

A352ZWART
Laatste items in voorraad
€ 3.200,00
Incl. BTW
Eindversterker titanium
Kleur

Primare A35.2

De Primare A35.2 is een krachtige stereoversterker die gebruikmaakt van de UFPD 2 versterker-technologie om 200 watt per kanaal in stereo en 800 watt wanneer de versterker in de mono brugstand wordt gebruikt.

Het uiterlijk en gevoel van Scandinavië

Primare heeft de overtuiging dat ieder aspect van hun producten – het uiterlijk en hoe de bediening aanvoelt – bijdraagt aan de ervaring van het hebben van een Primare. Als gevolg hiervan stralen Primare producten de typische kenmerken van Scandinavisch ontwerp uit. Eenvoudige, elegante modellen met toegankelijke en makkelijk te begrijpen functionaliteit.

Een voorbeeld hiervan is de stand-byknop die discreet in het Primare logo is geplaatst op de frontplaat van de R15-, R35- en A35.2-modellen.

Of zoals Primare het zegt: “niet te veel, niet te weinig, alles in balans, in verhouding en in harmonie.”

Modulair ontwerp en systemen

Primare is ervan overtuigd dat je een modulair ontwerp moet ontwikkelen zodat je kan kiezen voor de juiste opties, nu en in de toekomst.

Modulaire ontwerpen zijn bijvoorbeeld de I25, de I35 en de PRE35. De PRE35 is de duidelijke partner voor de A35.2. En hoewel de A35.2 niet modulair is opgebouwd kunt u deze eindversterker op meerdere manieren in te zetten, als stereo eindversterker, dubbel mono of bi-amping.

Techniek

A35.2 is de krachtigste versterker tot op heden die Primare heeft ontworpen met de nieuwe, gepatenteerde, UFPD 2 analoge klasse D versterkingstechnologie.

In feite is een volledig nieuwe UFPD 2 voedingsmodule ontworpen om de kracht en prestaties te leveren die nodig is voor deze stereoversterker.

Er is een volledig nieuwe voeding, met voor Primare ontwikkelde transformatoren, ontworpen om het enorme hoeveelheid energie te leveren die nodig is om de versterker zijn volledige muzikale potentieel te laten weergeven.

Met dit onmisbare circuit is de A35.2 in staat om langdurig een hoog vermogen te leveren met een lage vervorming, snelle stijgtijd en een absoluut lineaire versterking over de gehele bandbreedte. Dit leidt tot een natuurlijk snel, schoon en dynamisch geluid over een breed frequentiebereik met reservevermogen wanneer dat nodig is.

De Primare A35.2 beschikt over gebalanceerde ingangen en een vermogen van 200 watt bij 8 ohm. Er is de mogelijkheid om de Primare A35.2 naar een monoversterker om te schakelen. Het maximale vermogen wordt dan 800 watt bij 8 ohm.

Met zijn enorme kracht is de Primare A35.2 in staat om zelfs de meest veeleisende luidspreker aan te sturen. Of wat dacht u van een indrukwekkend meerkanaals systeem?

UFPD 2 – het beste wat klasse D heeft te bieden

Het is de gewoonte van Primare om alleen nieuwe modellen te maken wanneer deze een aanzienlijke verbetering zijn vergeleken met de huidige modellen. Primare is altijd bezig nieuwe technieken uit te proberen, deze aan te passen of zelf te ontwikkelen. Klasse D versterking heeft zoveel voordelen dat deze techniek al vroeg omarmd is door Primare en de basis werd voor alle modellen.

Zeg, wat is eigenlijk een klasse D versterker?

Eenvoudig uitgelegd kunt u een klasse D versterker zien als een apparaat dat alleen kan in- en uitschakelen. Veel en snel inschakelen aan de “plus” zorgt dat de luidspreker naar voren beweegt, veel en snel inschakelen aan de “min” kant zorgt ervoor dat de luidspreker naar achteren beweegt.

Terug naar UFPD

Jaren van onderzoek en ontwikkeling, wat inspiratie en uiteraard kritisch luisteren heeft geleid tot de “Ultra Fast Power Device – UFPD”. UFPD is een techniek die het volledig potentieel van klasse D mogelijk maakt. Een UFPD-versterker van Primare is krachtig, stabiel, heeft een lage vervorming en een kaarsrechte frequentiekarakteristiek eender bij welke luidspreker. Het efficiënte ontwerp van een UFPD-versterker heeft een gunstig energieverbruik waardoor een krachtige versterker in de “standaard” behuizing van Primare kan worden toegepast.

Opvallend is dat klasse D versterkers van collega-ontwerpers vaak een digitaal circuit gebruiken om de werking te controleren, te schakelen en eventueel te corrigeren. Niet bij Primare, de werking van de UFPD-versterkers is volledig analoog, er komt geen digitaal circuit aan te pas.

Maar, aan alle mooie dingen komt ook een einde. Primare zit niet stil en UFPD heeft inmiddels zijn opvolger: UFPD 2. Een UFPD 2-versterker heeft net wat betere eigenschappen dat zijn voorganger: een lagere vervorming die minder afhankelijk is van de gebruikte luidspreker. Lagere storingsniveau wat zorgt voor een rustiger geluid, recensenten noemen dit “het zwart wordt beter”. En tenslotte is de energievoorziening in de versterker verbeterd waardoor de efficiëntie nog verder verhoogd is.

Ontwerpfilosofie

Alle ontwerpen van Primare zijn het resultaat van hun “Practical Design Approach” waarbij de focus ligt op twee belangrijke ontwerpaspecten:

 • Een nauwkeurig toegepast voedingsontwerp zodat alle segmenten van het ontwerp zo goed mogelijk kunnen presteren.
  Ieder circuit en/of subcircuit vereist een unieke voedingsoplossingen. Een conventionele lineaire voeding, een geavanceerde geschakelde voeding, afhankelijk van de toepassing wordt gekozen voor de best werkende oplossing.
  Secuur ontwikkelde individuele voedingen worden strategisch in het circuit geplaatst om op de juiste plaats, aan het juiste onderdeel, energie te leveren.

 • Slim en vakkundig ontworpen korte signaalpaden. Elk afzonderlijk onderdeel en subcircuit wordt doordacht geplaatst om een perfect samenwerkend geheel te bereiken.
  Eenvoudige en doeltreffende deelontwerpen worden in zelfs de meest complexe producten gebruikt. Uiteindelijk leidt dit tot relatief weinig onderdelen van hoge kwaliteit.
  Deze “deelontwerpen” worden door Primare steeds verder verbeterd en in meerdere apparaten toegepast waarmee ieder Primare apparaat hetzelfde karakter heeft en behoudt.

Om deze ontwerpaspecten te bereiken zijn twee ontwerptechnieken toegepast:

 • Twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaten. Een twee- of vierlaags dubbelzijdige printplaat zorgt voor de meest directe en efficiënte plaatsing van de componenten. Niet alleen voor de kortste signaalweg, maar ook om eenvoudiger, makkelijker, een perfecte opstelling van de onderdelen te krijgen. Het juiste onderdeel op de juiste plek maakt dat de gevoelige onderdelen elkaar nauwelijks kunnen beïnvloeden. Het voordeel is minder ruis en storingen.

 • SMD-onderdelen. Als het kan, worden SMD-onderdelen gebruikt. In vergelijking met conventionele onderdelen zijn SMD-componenten klein. Wat weer als voordeel heeft dat de signaalweg kort kan zijn. Hierdoor is de kans op storingen minimaal. Een ander, groot, voordeel van SMD (Surface Mounted Device) is dat de er weinig tot geen soldeer nodig is om de onderdelen te bevestigen op de printplaat. SMD-onderdelen maken direct contact met het koper van de printplaat. Soldeer wordt alleen maar gebruikt om de onderdelen op hun plaats te houden en het contact van de onderdelen naar de printplaat luchtdicht af te sluiten. Want, soldeertin is niet de beste geleider en beïnvloedt de geluidskwaliteit negatief. Dat er zilver in soldeertin maakt niets uit.

Kleur
Zwart,Titanium
Type
A35.2
Vermogen
200 Watt
Aantal eindversterkers
2
Analoge cinch ingangen
Ja
Analoge XLR ingangen
Ja
Breedte
430 mm
Hoogte
145 mm
Diepte
382 mm
Gewicht
11,7 kg
1 Item
Nieuw
7350104710200

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.