Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Over Praalder

Praalder is een bijzonder bedrijf op het gebied van Audio/Video apparatuur. Dit komt niet in de laatste plaats door de opmerkelijke tegenstelling die wij kennen binnen ons bedrijf tussen de verkoop van de allernieuwste, “high tech” apparatuur en de invloeden van een historie binnen ons bedrijf van meer dan 85 jaar. Onno & Stephan Praalder leiden momenteel sinds zo’n 15 jaar, als derde generatie Praalder, het bedrijf.


Enerzijds zijn wij een fris, jong, dynamisch bedrijf, ingevoerd in de meest moderne Audio/Video ontwikkelingen en technieken. Met kennis van de nieuwste apparatuur en het installeren van complexe systemen, tot automatisering van uw gehele woning aan toe.


Anderzijds kent ons bedrijf een zeer rijke historie en oude tradities. Praalder bestaat immers meer dan 85 jaar en dit heeft een onmiskenbare invloed op onze bedrijfsvoering. Dit komt allereerst door de lange en rijke ervaring die wij hebben op het gebied van de verkoop én installatie van de betere Audio/Video apparatuur. Onze geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol; alle ins & outs van ons vakgebied maakt niemand zich binnen slechts enkele jaren eigen. Wij hebben daardoor op héél veel vragen een serieus antwoord of gedegen advies. Daarnaast is onze benadering naar u als klant sterk door onze historie beïnvloed. Hierin zijn wij namelijk erg “ouderwets” gebleven.


Wij zijn groot geworden door onze ouderwetse principes. Wij zijn het gewoon om eerlijk zaken te doen, voor ons geldt “afspraak is afspraak” en wij streven er voortdurend naar om u als klant te benaderen met begrip, respect en servicegerichtheid teneinde uw wensen tot in perfectie te kunnen vervullen. Dit is ook een van de redenen dat wij werken met een team, waarvan het grootste deel meer dan 20 jaar ervaring heeft op ons vakgebied; serieuze vakmensen met een stuk ervaring. Deze “ouderwetse” klantbenadering proberen wij ook sterk doorgeven aan onze jongere medewerkers.


Het goed zorgen voor onze klanten en het nakomen van afspraken staan bij Praalder centraal sinds 1931 en zullen voor ons te aller tijden de normaalste zaak van de wereld blijven.

1931 | Gerard Praalder start een installatiebedrijf en winkel

Gerard Praalder startte in 1931 een installatiebedrijf, alsmede een winkel in elektrische apparaten. Tijdens de 2e wereld oorlog was het voortzetten van het bedrijf een zware opgave. Na de oorlogsjaren vond echter een snelle ontwikkeling plaats op het gebied van elektrische, huishoudelijke apparaten.
Een doorbraak was de introductie van de eerste elektrische wasautomaten in de vijftiger jaren; Praalder was er bij!


1949 | Introductie van de televisie

Praalder was er ook bij toen de eerste (zwart/wit) televisie verscheen. Er was destijds 2 dagen per week uitzending! Spectaculair waren de eerste uitzendingen van de WK voetbal midden jaren vijftig. De in de etalage geplaatste, toen nog schaarse, tv-toestellen trokken zoveel kijkers, dat het gehele verkeer in de Theresiastraat geblokkeerd werd.


2000 | Groei en uitbreiding Theresiastraat

In de jaren daarna groeide het bedrijf door de in gebruik name van de aangrenzende panden in de Theresiastraat en de verbouwing van het aangrenzende woonhuis op de hoek met de Johannes Camphuysstraat tot Bang & Olufsen B-1 shop medio 2000. Inmiddels telt de Theresiastraat een totaal vloeroppervlak van ca. 1200 m2.
Naast Bang & Olufsen producten presenteren wij hier een compleet assortiment toonaangevende merken op het gebied van beeld- en geluid. In twee afgesloten luisterstudio’s is het nieuwste op het gebied van hifi en projectie te beleven.

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.