Beoordeling 9.3 gebaseerd op 532 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

B&W ASW610XP Subwoofer Uitbreiden

B&W ASW610XP Subwoofer

Bowers & Wilkins Bowers & Wilkins

Nieuw

Het ‘grootste’ model uit de 600 series subwoofers is de Bowers & Wilkins ASW610XP, echter zit dit verschil met name in de prestaties, de drie modellen verschillen in formaat nauwelijks van elkaar. Met z’n Matrix gebaseerde behuizing met daarin 500 watt klasse D versterking haalt u een dijk van een subwoofer in huis!

Meer details

€ 1.100,00

incl. BTW

Het eerste dat bij het aanzien van deze subwoofer opvalt, is hoe klein hij eigenlijk is. Echter brengt deze compacte gesloten behuizing een aantal voordelen met zich mee. Als eerste zal direct bij het inschakelen opvallen hoe ongelooflijk snel en direct deze 10 inch basunit te werk gaat. Ten tweede valt ook op hoe onzichtbaar de behuizing z’n werk zeer goed doet, voor het ontwerp van de ASW610XP is zeer goed gekeken naar de Matrix constructie uit duurdere modellen uit het leveringspakket van Bowers. De behuizing is op kritische punten extra versterkt en verzwaard om zo de enorme basklappen op te kunnen vangen zonder noemenswaardige trillingen, dit is de enige manier om een schone, snelle bas te creëren. Verder zorgt het feit dat de ASW610XP een gesloten behuizing heeft ervoor dat de basunit maar met zeer veel moeite kan bewegen, er is bijna geen drukverschil mogelijk, de behuizing is supergoed luchtdicht.

Door een combinatie te gebruiken van papier, hars en kevlarvezels is deze basunit ongelooflijk stijf geworden en toch erg licht gebleven. Samen met de enorme dubbele spreekspoel die als een soort paddestoel door beide lagen van de woofer heenzit krijg je een supersterk geheel dat met gemak alle krachten die er door de klasse D eindversterker op uitgeoefend worden kan weerstaan.

Door alle bovengenoemde feiten te bekijken blijkt dat de ASW610XP wel een extreem goede behuizing en unit heeft, echter maken die eigenschappen het ook erg lastig om geluid uit deze speaker te krijgen, de unit is zo stijf en de behuizing zo stevig dat er een soort superversterker nodig is om hier een goede sub van te maken. Gelukkig heeft Bowers & Wilkins hier ook aan gedacht en de ASW610XP uitgerust met een dikke 500 watt klasse D eindversterker. Deze versterker draait z’n hand niet om om dit geheel naar grote hoogten te sturen.

De Bowers & Wilkins ASW610XP is een ‘sleeper’ onder de subwoofers, hij ziet eruit als een gewone andere 600 series subwoofer, echter heeft hij (bijna) het prestatieniveau van een DB-series subwoofer. Als u overweegt om uw stereoset een topondersteuning te geven, of uw HomeTheater systeem een totaal nieuw basfundament, dan is de ASW610XP een absolute aanrader!

Specificaties:
-Crossover-tuning
-Mushrooms 
-Actief gesloten subwoofersysteem

-Driver: ø250 mm (10 in) papier/Kevlar® conus langeslag
-Frequentiebereik: -6 dB bij 18 Hz en 25/140 Hz instelbaar (EQ op A)
-Frequentieverloop: ±3 dB 25 Hz – 40/140 Hz instelbaar (EQ op A)

Extra bas           
-6 dB bij 18 Hz (positie A)

-6 dB bij 23 Hz (positie B)
-6 dB bij 28 Hz (positie C)

Versterker
-Uitgangsvermogen 500 W
-Nominaal opgenomen vermogen: 98 W / 1 W standby
-Input Impedantie: 33kΩ
-Signaal/ruis: >90 dB

Functies:           
-Ingangsniveau (lijningang)
-Ingangsniveau (luidsprekeringang)

-Laag doorlaatfilter frequentie (alleen lijningang)
-Laag doorlaatfilter omleiding
-Extra bas
-Instelling bas roll-off
-Auto aan/standby
-Fasewisseling

Ingangen:         
-Lijningang (cinch)
-Luidsprekeringang (koppelstuk)
-12 V trigger (3,5 mm aansluiting)
-Laag doorlaatfilter
-Actieve 4e orde, variabele afsnijfrequentie

Afmetingen      
-Hoogte: 325 mm (12,8 in) excl. pootjes
-Breedte: 325 mm (12,8 in)
-Diepte: 375 mm (14,8 in) inclusief rooster en knoppen
-Nettogewicht    15,5 kg (34,4 lb)
-Afwerkingen: Zwart - Wit

Kleur Zwart,Wit

2 vergelijkbare producten

Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.