Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Rega Planar 3
Rega Planar 3
Rega Planar 3
Rega Planar 3
Rega Planar 3
Rega Planar 3

Rega Planar 3

PLANAR3BLACK
Niet op voorraad
€ 899,00
Incl. BTW
Rega Planar 3 zwart, zonder element
Kleur


Rega Planar 3

De Rega Planar 3 is de meest iconische draaitafel van Rega. Leverbaar zonder element, met een element naar keuze of het Rega Exact MM-element. De versie met het ingebouwde Rega Exact MM-element is bovendien leverbaar met de Neo voeding.

Een opvolger ontwikkelen van de meermaals bekroonde “What Hi-Fi? Product of the Year” zou geen eenvoudige taak worden. Het kostte het team van Rega-ontwerpers onder leiding van Roy Gandy twee jaar om een geheel nieuwe “Planar 3” te ontwikkelen, het grootste herontwerp van het iconische “Three” model tot nu toe.

Het Rega-team heeft onvermoeibaar gewerkt om ieder onderdeel van de draaitafel te verbeteren. De Planar 3 heeft een verbeterde ergonomie, bruikbaarheid en in de eerste plaats klankmatige prestaties. De nieuwe Planar 3 is een compleet nieuwe draaitafel geworden die maar twee componenten van het voorgaande model heeft overgenomen.

De iconische Planar 3

Rega is een pionier in het gebruik van lichtgewicht en stijve sokkels. Slim gebruik van lichtgewicht vezels met een stijve fenolhars laminering is de basis van het hoge prestatieniveau dat werd bereikt door de inmiddels iconische originele Rega Planar-serie.

De nieuwe Planar 3 tilt het gebruik van lichte en stevige materialen naar een hoger niveau. Een lichtgewicht acryl gelamineerde sokkel is versterkt met een nieuw drielaags aluminium-fenolhars verstevigingssysteem. Dit systeem is gemonteerd waar een deze hoge stijfheid vereist is: tussen de arm en het hoofdlager en daar een stevige, niet buigbare, assemblage vormt.

Het stijve en onbuigbare ontwerp voorkomt energieabsorptie en ongewenste resonantie, wat een onnatuurlijke vervormingen aan de muziek toevoegt. Ook kan de hogere massa meer ongewenste energie, zoals motor- of lagergeluid, rechtstreeks in het draaiende gedeelte overbrengen zonder dat deze energie in de arm terecht komt. Het gebruik van het dubbele verstevigingssysteem in plaats van de volledige laminering van de sokkel geeft de mogelijkheid om fenolhars met een dubbele dikte op deze belangrijke plaatsen toe te passen. Deze techniek geeft een verdere gewichtsvermindering van de sokkel, wat direct het probleem van massa-absorptie en ongewenste energieoverdracht aanpakt.

Belangrijkste eigenschappen

  • “What Hi-Fi? Product of the Year” in 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

  • RB330 precisie arm

  • Drielaags versteviging bij de arm

  • 24 volt motor met lage ruis en nauwkeurige draaisnelheid

  • 12 mm glazen plateau

  • Inclusief stofkap

  • Leverbaar in drie kleuren hoogglanslak

  • Geavanceerde EBLT-aandrijfsnaar

  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten

RB330

De RB330 toonarm is ontworpen met de laatste 3D CAD- & CAM-technologie en is het hoogtepunt van meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen van toonarmen. Een nieuwe lagerbehuizing en de laatste toonarmbuis, ontworpen met doordachte herverdeling van zijn massa, zorgt dat deze arm minder punten van mogelijke resonantie vertoont dan zijn voorgangers

Buitengewone stabiliteit met bijna wrijvingsvrije beweging dankzij de nieuwe, nauwkeurige, lagermontage garandeert dat u meer informatie uit uw platenverzameling haalt dan ooit tevoren.

Sokkel

Hoogglans acryl gelamineerde plint, stijver en sterk verbeterd uiterlijk met ergonomisch geplaatste schakelaar aan de onderzijde. Leverbaar in hoogglans zwart, rood of wit.

Dubbele brace constructie

Verbeterde, dikkere, 3 mm fenolhars onderlaag en nieuwe gemetalliseerde fenolhars toplaag laminaat constructie.

Plateaulager

Nieuw ontworpen messing hoofdlager met verminderde speling en lagere wrijving. Er is veel aandacht besteed aan het minimaal houden van de storing, ruis, van het hoofdlager.

Voeten

De laatste ontwikkelingen van Rega zijn toegepast om zoveel mogelijk trillingen van buitenaf te dempen.

24 volt synchrone motor

Nieuwe 24 volt motor, de motorbehuizing is buiten demping ook de koeling van de motor.

Stofkap

Wordt standaard bijgeleverd, krasbescherming voor de sokkel los leverbaar.

Eenvoudige installatie

Eenvoudige meertalige gebruiksaanwijzing.

Sub plateau

Nieuw ontworpen sub plateau, nauwkeuriger en verbeterde stijfheid.

Plateau

Nieuw “Optiwhite” gepolijste randen, 12 mm dik. Nauwkeurig geslepen en gebalanceerd voor zo goed mogelijke prestaties.

Kleur
Zwart,Rood,Wit
Type
Planar 3
Soort platenspeler
Handmatig
Aandrijving
Snaar
Ingebouwde voorversterker
Nee
Stofkap meegeleverd
Ja
USB uitgang
Nee
Breedte
447 mm
Hoogte
117 mm
Diepte
360 mm
Gewicht
6,0 kg
Nieuw

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.