Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Dynaudio Focus 50
Dynaudio Focus 50
Dynaudio Focus 50
Dynaudio Focus 50
Dynaudio Focus 50
Dynaudio Focus 50

Dynaudio Focus 50

FOCUS50BLACK
Product beschikbaar met andere opties
€ 10.000,00
Incl. BTW
Dynaudio Focus 50 hoogglans zwart, draadloze luidsprekers prijs per paar
Kleur


Dynaudio Focus 50, slanke, draadloze, actieve luidsprekers met WiSA

Een uitgebreide, Engelstalige, folder kunt u hier bekijken: link

Dynaudio Focus

Focus, een naam die u misschien nog kent uit het rijke Dynaudio verleden. Dynaudio Focus is lang geleden begonnen als een passieve luidsprekerserie. In 2014 werd de passieve Focus door de baanbrekende actieve, draadloze luidsprekers met de naam “Focus XD”.

En nu, in 2022, is er een compleet vernieuwde Dynaudio Focus-serie.

De nieuwe Focus van Dynaudio is net zoals zijn “XD” voorganger een actieve, draadloze luidspreker. En daarmee houden de overeenkomsten wel op.

De huidige Focus serie omvat drie modellen: de Focus 10 voor op de boekenplank, dressoir of luidsprekerstandaard, de Focus 30 2,5-weg vloerstaande luidspreker en de Focus 50 drieweg vloerstaande luidspreker. De Focus serie is leverbaar in hoogglans zwart, hoogglans wit, licht hout (blonde wood) en walnoot.

WiSA

De draadloze verbinding is in de Focus-serie gebaseerd op het WiSA-protocol; zowel tussen de primary en de client-luidspreker als tussen de primary-luidspreker en uw externe WiSA-bron(nen). De primary-luidspreker heeft ook een WiSA-ontvanger aan boord, waarmee u zonder tussenkomst van een “Hub” alle open(!) WiSA bronnen, zoals een LG-televisie of een Primare versterker, direct kunt verbinden met Focus. Uw Bang & Olufsen Harmony televisie combineren met een Focus luidspreker werkt niet!

PASCAL

De versterkers in Focus hebben een forse upgrade gekregen. De Focus beschikt over Pascal-versterking, een Deense producent van versterkermodules die je bijvoorbeeld vindt in de Dynaudio Core Pro-luidsprekers. Pascal-versterking geeft, naast een uiterst stabiele aansturing, voldoende kracht met pieken tot 1000 watt.

De Pascal versterkermodules leveren 110 watt voor de tweeter, en 280 watt voor iedere woofer (Focus 50 heeft één 280 watt versterkermodule voor de twee woofers en een 280 watt module voor de midrange).

Stream Unlimited

Stream Unlimited, de naam zegt het al: de streaming mogelijkheden van Focus zijn bijna ongelimiteerd: WiSA, AirPlay2, Bluetooth, Chromecast, UPnP, Tidal Connect, Spotify Connect en Roon Ready

Upgrades en eventuele technische aanpassingen komen via uw (wifi) netwerk binnen. Uw Focus luidspreker is uiterst toekomstbestendig!

DIRAC Live

Dynaudio Focus is de allereerste actieve, draadloze luidsprekerserie die over Dirac-live akoestische aanpassing beschikt! Dynaudio is hier, terecht, trots op. Om Dirac te gebruiken dient u nog wel een licentie en een meetmicrofoon aan te schaffen.

(We hebben alle nodige apparatuur en kennis om de metingen bij u thuis uit te voeren.)

Andere aansluitingen

Naast de streaming module beschikt Focus over fysieke aansluitingen. Zo is er een analoge ingang met een uitstekende ADC-module ingebouwd (met instelbare gevoeligheid!), zodat u analoge bronnen rechtstreeks kunt aansluiten. Voor extra fundament heeft Focus een subwoofer uitgang met Trigger-functie. Digitale ingangen vindt u in de vorm van een netwerkingang, een optische- en een coaxiaal digitale ingang. Tenslotte is er een coaxiaal digitale uitgang waarmee u de primary en client met elkaar kunt verbinden. Hiermee verhoogt u de maximale resolutie van 24 bit/96 kHz naar 24 bit/192 kHz. De USB-poort is alleen voor servicedoeleinden.

Afstandsbediening

De afstandsbediening werkt op Bluetooth en is meteen uit de doos gekoppeld met de luidsprekers. Dankzij de Bluetooth verbinding is er geen probleem met een noodzakelijke zichtlijn tussen uw afstandsbediening en de luidsprekers.

De afstandsbediening heeft drie voorkeuzetoetsen. Onder deze toetsen kunt uw favoriete bronnen programmeren, bijvoorbeeld een radiostation of afspeellijst.

Een slim doekfront

Het doekfront zelf is uiteraard niet slim. De luidspreker is dat wel en detecteert of het front op de luidspreker zit of niet en zal via de DSP de weergave aanpassen. U kunt zelfs in de Dynaudio App zien of het front wel of niet op de luidsprekers zit; de afbeelding van de luidspreker in de app zal het front wel of niet op de luidspreker tonen.

De Dynaudio App

Dynaudio heeft de Focus app eenvoudig gehouden. Met de app kunt u:

  • Uw Focus luidsprekers installeren.

  • De weergave aanpassen naar de plek in uw ruimte (wall, corner of neutral).

  • Het gewenste klankkarakter (bright, neutral, dark) instellen.

Daarnaast speelt u via de app radiostations of een Podcast af. Om streamingfuncties te bedienen gebruikt u de app van het platform of de streamingservice die uw voorkeur heeft (Roon, Tidal, Spotify etc.).

De Focus serie maakt niet alleen een stap in gebruiksgemak en betrouwbaarheid, het is voornamelijk de muzikaliteit en vanzelfsprekende autoriteit van de weergave die u zult verrassen!

Kleur
Zwart hoogglans,Wit hoogglans,Blonde Wood,Walnoot
Type
Focus 50
Draadloos
Ja
Bedraad
Ja
Frequentiebereik
20 - 22000 Hz
Bass Reflex
Nee
Type speaker
Vloerstaand
Gesloten kast
Ja
Geschikt voor bi-wiring
Nee
Afmeting tweeter
28 mm
Afmeting midrange
150 mm
Afmeting woofer
2 x 180 mm
Breedte
215 mm
Hoogte
1140 mm
Diepte
305 mm
Gewicht
33,5 kg
0 Item
Nieuw
5706937924499

12 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.