Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 977 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Lijst van producten op merk System Audio

System Audio - Een bedrijf met ziel

De System Audio geschiedenis

Het was het jaar 1984. Op dat in die tijd waren luidsprekers gigantisch en technisch ingewikkeld. Dit was het moment System Audio haar eerste luidspreker introduceerde en de pers verbaasd was en schreef: "deze luidspreker zet nieuwe normen". Deze luidspreker was niet zoals de anderen. Het was een compacte luidspreker met een groots geluid. Een luidspreker die gemaakt is met de fascinatie voor een uitstekend geluid en niet alleen technologie. Een luidspreker die een nieuwe manier toonde.

“Een ervaring kan niet gemeten of berekend. En daarom kunnen luidsprekers niet louter op basis van technische specificaties worden gemaakt. Daarom richtte ik System Audio A/S op in 1984”

Ole Witthøft, oprichter en ontwerper

Een bedrijf met ziel

Het was Ole Witthøft die System Audio A/S in 1984 startte. Hij was al een lange tijd op zoek naar een echt goede luidsprekers en als muzikant wist hij hoe muziek kon klinken.

Ole legt uit:

“Er waren geen luidsprekers die de muziek op een live manier konden reproduceren. Veel van hen klonken saai. Als je de details in de muziek niet hoort of het gevoel niet voelt omdat de weergave pover is, zul je nooit ervaren hoe spannend muziek kan zijn. Ik vroeg me af waarom de luidsprekers elkaar beconcurreerden met de beste technische specificaties als alleen het geluid dat”.

Om deze reden besloot hij zijn eigen luidsprekers te bouwen. Binnen een paar jaar was de vraag naar de luidsprekers van Ole Witthøft toegenomen en in 1984 was System Audio A/S een realiteit. Tegenwoordig is Ole Witthøft hoofd van de R&D afdeling en voortdurend bezig ervoor te zorgen dat de System Audio constant nieuwe wegen blijft bewandelen.

Het verschil is voor iedereen duidelijk

System Audio luidsprekers verkopen wereldwijd. Onze klanten zijn mensen die houden van een uitstekend geluid van muziek en films, opnamestudio's, Tv-stations en muzikanten van alle leeftijden.

Ole Witthøft legt uit:

“We maken niet alleen luidsprekers voor experts, iedereen is in staat om goed geluid te waarderen. Ons doel is om verschillen zo groot te maken dat iedereen het kan horen.”

Een bedrijf met attitude

System Audio zal niet bijdragen aan de verwarring dat luidsprekers alleen over technologie gaat. Voor System Audio is het duidelijk dat echte kwaliteit komt van het geluid van de luidsprekers en het vermogen van de luidsprekers om te functioneren als een meubelstuk.

Een verwarrende industrie

Bij uw eerste ontmoeting met de audio-industrie, vertellen de megawinkels u dat luidsprekers gratis zijn bij een muzieksysteem of tv en dat de prijs hiervan gelijk is dat van een paar schoenen. Anderen vertellen je dat je naar de muziek op je computer kan luisteren, want dat is “goed genoeg”. Sommigen vertellen u dat een luidspreker over het design gaat, omdat u het verschil gewoonweg niet hoort. U wordt aangeraden om Hifi magazines te lezen waar de “journalisten” hun persoonlijke ideeën in waarheid grootmaken. Ze vertellen je dat geluid ingewikkeld is en om het onderwerp te begrijpen, moet je een Hifi Magazine lezen of website bezoeken. Sommigen vertellen u dat luidsprekers een jaarsalaris kosten en vereisen dat u uw woonkamer opnieuw inricht naar de luidsprekers. En bijna iedereen zal je vertellen dat je geïnteresseerd moet zijn in technologie, want dit is waar het echte verschil in luidsprekers te vinden is.

System Audio aanvaardt geen van deze standpunten. Ons bedrijf heeft geen achtergrond in de audio-industrie. Wij gaan geen bijdrage leveren aan de verwarring. We willen liever een bijdrage leveren aan het begrip en mooie muziek laten horen.

Geluid is een universele taal

We weten dat alle mensen het vermogen hebben om een goed geluid te waarderen. Dit is een menselijke kwaliteit. Kleine kinderen genieten van goede muziek voordat ze kunnen lezen en schrijven! Je hoeft slechts een paar seconden naar een orkest te luisteren om te beoordelen of de muzikanten in goede vorm zijn of dat de geest ontbreekt. Muziek volgt ons door al ons leven, intensiveert en benadrukt gevoelens en houdt herinneringen bij. Muziek wordt door alle mensen begrepen en gebruikt en kan betekenissen en gevoelens beschrijven waarbij woorden alleen niet genoeg zijn. En als je één keer hebt geprobeerd om een film zonder geluid te bekijken, weet je dat het geluid minstens de helft van een filmervaring is.

Design is een universele taal

Het is verkeerd om te denken dat design is slechts een manier van “verpakken” van een product. Het is niet zo simpel. System Audio ziet het ontwerp als het vermogen van het product om te functioneren in de echte wereld. Wanneer we beseffen dat de akoestiek van een woonkamers de grootste belemmering is om goed geluid te verkrijgen, is het onze taak ervoor te zorgen dat onze luidsprekers minder gevoelig zijn voor de akoestiek van de woonkamer dan andere luidsprekers.

Het is een elektroakoestisch ontwerp, maar het is nog steeds ontwerp. Als we niet geïnteresseerd waren in elektroakoestische ontwerp, zouden we gewoon verwachten dat u uw woonkamer verandert als u luidsprekers koopt. Het is design als we denken aan de manier waarop de luidspreker samenwerkt met de versterker, en maakt de luidspreker een zogenaamde “makkelijke belasting”.

System Audio maakt geen versterkers, wie zou ons beschuldigen als we zeiden dat het de verantwoordelijkheid van de versterkerproducenten is om hun producten aan te passen aan onze luidsprekers? Omdat we niet mogen eisen dat u een nieuwe versterker koopt als u nieuwe luidsprekers koopt.

Design is te denken over hoe het product functioneert op de best mogelijke manier. En System Audio ziet dit als een taak die alle technische disciplines tegelijk met vorm en kleuren omvat. Dit maakt ons idee van het design onherroepelijk en universeel, omdat je niet bespreken wilt of een luidspreker gaat functioneren in de akoestiek van een kamer, maar omdat de luidspreker moet functioneren. Of dat de luidspreker moet samenwerken met een die ene versterker, hij moet gewoon werken. Je wilt niet praten over de vraag of een luidspreker beter klinkt als hij zichtbaar in de woonkamer of als een centraal meubelstuk wordt geplaatst, of dat dit moet.

Dit is de taak: een luidspreker mooi genoeg maken om een plaats tussen het andere meubilair te verdienen. Met andere woorden, je kunt het niet tegenhouden een luidsprekerdesign te maken, je kunt het wel moeilijk maken voor een luidspreker om in de echte wereld te functioneren en dat is een slecht ontwerp. Design en ontwerpen is een taal en wordt niet gesproken door degenen die nergens mee bezig zijn.

Toon minder
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.