Praalder B.V.
Praalder B.V.

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 928 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Lijst van producten op merk Arcam

Arcam is een Engelse fabrikant van audioapparatuur.

Arcam – Bringing music and movies to life.

Arcam is een Engelse fabrikant van audioapparatuur. Het eerste product van Arcam was de A60 geïntegreerde versterker. In 1972 had de A60 een geplande productie van vijftig stuks, een enorme hoeveelheid in die tijd. Uiteindelijk zijn er dertigduizend gemaakt en veel A60’s spelen nog steeds!

In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot de grootste versterkerfabrikant van Engeland en werd het bedrijf de belangrijkste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Ook het buitenland had interesse in Arcam en tegenwoordig exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. En met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de mensen uit Cambridge een ongekend groot aantal producten. Producten voor zowel de veeleisende muziek- als filmliefhebber.

In de beginjaren luisterde Arcam nog naar de naam “A+R Cambridge” (Amplification & Recording Cambridge.) De afkorting “Arcam” was snel geboren…

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan andere bedrijven in dit (prijs)segment, ontwikkelt Arcam bijna alle producten in eigen huis. Arcam was, als voorbeeld, de eerste Britse fabrikant die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. Op het loopwerk na, dit kwam van Philips.

Dat Arcam trots was op zijn Britse afkomt is nooit een geheim geweest. Jarenlang plakte Arcam een stickertje met “Made in the UK” of “Buy British” op hun apparaten en dozen.

De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam meerdere malen bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de gloednieuwe HDA-versterkerserie. Beide productlijnen zijn terecht overladen met juichende recensies in de nationale- en internationale audiobladen en websites.

Een van de technische kwaliteiten van Arcam is de ontwikkeling van hun eigen G-klasse versterkertechniek. Ook als het gaat om correctie van kamer-akoestiek loopt Arcam voorop. Getuige de samenwerking met het Zweedse bedrijf Dirac. Dirac is een bewezen autoriteit is op het gebied van ruimte correctie systemen. Deze samenwerking maakt de versterkers van Arcam uniek.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om audio en video beleving zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Het credo van Arcam is niet voor niets: "Bringing music and movies to life."

Arcam’s Centre of Cinematic ExcellencePraalder Audio/Video maakt, trots, onderdeel uit van Arcam’s Centres of Cinematic Excellence

Door een bezoek te brengen aan ons “Centre of Cinematic Excellence” bent u gegarandeerd van, simpelweg, de beste Home Cinema-beleving die u kunt krijgen.

Je wordt niet zomaar een Centre of Cinematic Excellence. Een uitgebreide training van onze adviseurs maakt deel uit van dit programma. Wij kunnen u informatie geven over een optimale luidsprekeropstelling, een volledige Dirac meting voor u uitvoeren, maar vooral; u de meest indrukwekkende filmbeleving geven.

Less
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.