Wat is het verschil tussen LED en OLED? - Praalder Audio-Video Den Haag

Wist u dat er in Den Haag een speciaalzaak voor audio en video is die al meer dan 80 jaar bestaat? Met onze rijke historie, is Praalder Audio Video Center een echte familiezaak, waar televisie een vak apart is. Bij Praalder in Den Haag vindt u naast een hele hoop kennis en expertise ook die nieuwste en meest moderne televisies. Van OLED 4K schermen, tot gehele homecinema installaties, wij hebben het in huis. Maar wat is nu het verschil tussen OLED en LED LCD-televisie schermen? De televisiespecialist Praalder helpt u op weg!

LED en OLED televisies

Het eerste verschil wat opvalt tussen OLED en led-televisies is de prijs. LED-televisie schermen zijn over het algemeen iets minder hoog geprijsd dan televisies met OLED technologie. Verder gebruiken LED-televisies, zoals de naam het al zegt, LED-lampjes voor de achtergrond verlichting. Die kleine lampjes verlichten het LCD-scherm waar de televisiekijker tegen aan kijkt. In dat scherm zitten kristallen, die meer of minder licht door het scherm laten, en dat zorgt voor het beeld. Hierbij maken we onderscheid tussen Full LED, waarbij de LED -verlichting direct achter het scherm zit, of Edge LED, waarbij de lampjes alleen aan de zijkant van het scherm zitten. De naam heeft dus vooral te maken met de verlichtingsmanier, en niet perse met de beeldkwaliteit.

En wat zijn dan televisies met OLED?

OLED staat voor organic LED technologie. Dit word ook wel de technologie van de toekomst genoemd. Bijna alle grote merken hebben een OLED televisie in het assortiment. Van Bang & Olufsen, tot LG en Samsung. Wat is hier zo prachtig aan? De individuele pixels van de televisie geven zelf licht, door de stroom die het kan geleiden. Pixels kunnen ook los van elkaar uit een aangezet worden, waardoor zwart ook echt zwart is, en de kleuren niet meer in elkaar overlopen. En er is geen achtergrond verlichting meer nodig, waardoor OLED televisies nog dunner worden. Verder is een beeldhoek waarin u kan televise kijken een stuk groter en is het beeld gewoonweg haarscherp.

OLED is nog een jonge technologie, en zal de komende jaren nog veel groeien. Kom snel langs en bekijk al onze televisies en audiosystemen bij Praalder in Den Haag. Wij leggen u graag uit hoe het zit, en belangrijker nog, wij laten u het verschil zelf beleven.

 

 

 

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...