OVER PRAALDER

Praalder is een bijzonder bedrijf op het gebied van Audio/Video apparatuur. Niet op de minste plaats door de opmerkelijke tegenstelling die wij kennen binnen ons bedrijf tussen de verkoop van de allernieuwste, “high tech” apparatuur en de invloeden van een historie binnen ons bedrijf van meer dan 85 jaar.

Enerzijds zijn wij een fris, jong, dynamisch bedrijf, ingevoerd in de meest moderne Audio/Video ontwikkelingen en technieken. Met kennis van de nieuwste apparatuur en het installeren van complexe systemen, tot automatisering van uw gehele woning aan toe. Onno & Stephan Praalder leiden momenteel sinds zo’n 15 jaar, als derde generatie Praalder, het bedrijf.

Anderzijds kent ons bedrijf een zeer rijke historie en oude tradities. Ons bedrijf bestaat immers meer dan 85 jaar en dit geeft een onmiskenbare invloed op onze bedrijfsvoering. Dit komt allereerst door de lange en rijke ervaring welke wij hebben op het gebied van de verkoop én installatie van de betere Audio/Video apparatuur. Onze geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol; alle in’s & out’s op ons vakgebied maakt niemand zich binnen slechts enkele jaar eigen. Wij hebben daardoor op héél veel vragen een serieus antwoord of gedegen advies. Maar ook is onze benadering naar u als klant sterk door onze historie beïnvloed. Hierin zijn wij namelijk erg “ouderwets”gebleven.

Wij zijn groot geworden door onze ouderwetse principes. Wij zijn het gewoon om eerlijk zaken te doen, voor ons geldt “afspraak is afspraak” en wij streven voortdurend naar het benaderen van een klant met begrip, respect en klantgerichtheid. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat wij werken met een team, waarvan circa 50% de leeftijd van rond- of boven de 40 jaar heeft. Serieuze vakmensen met een stuk ervaring.

Onze “ouderwetse” klant benadering proberen wij ook sterk door geven aan onze jongere medewerkers.
Representatieve kleding en verzorging; het nakomen van afspraken en het goed zorgen voor onze klanten en het oplossen van vragen van klanten zullen voor ons te aller tijden de normaalste zaak van de wereld blijven.

BEZOEK OOK

Praalder-beno-tekstwit

www.praalderbeo.nl

GESCHIEDENIS PRAALDER

1931 | Gerard Praalder start een installatiebedrijf en winkel

Gerard Praalder startte in 1931 een installatiebedrijf, alsmede een winkel in elektrische apparaten. Tijdens de 2e wereld oorlog was het voortzetten van het bedrijf een zware opgave. Na de oorlogsjaren vond echter een snelle ontwikkeling plaats op het gebied van elektrische, huishoudelijke apparaten.
Een doorbraak was de introductie van de eerste elektrische wasautomaten in de vijftiger jaren; Praalder was er bij!

1949 | Introductie van de televisie

Praalder was er ook bij toen de eerste (zwart/wit) televisie verscheen. Er was destijds 2 dagen per week uitzending! Spectaculair waren de eerste uitzendingen van de WK voetbal midden jaren vijftig. De in de etalage geplaatste, toen nog schaarse, tv-toestellen trokken zoveel kijkers, dat het gehele verkeer in de Theresiastraat geblokkeerd werd.

1975 | Filiaal Hoytemastraat

In 1975 werd ons filiaal in de van Hoytemastraat 36 in gebruik genomen. Deze vestiging had een verzorgende functie voor de stadsdelen Benoordenhout, Duttendel, Scheveningen, Archipel en Wassenaar. Eind jaren negentig is het winkeloppervlak vergroot door een deel van de achterliggende tuin te overkappen.

2000 | Groei en uitbreiding Theresiastraat

In de jaren daarna groeide het bedijf door de in gebruik name van de aangrenzende panden in de Theresiastraat en de verbouwing van het aangrenzende woonhuis op de hoek met de Johannes Camphuysstraat tot Bang & Olufsen B-1 shop medio 2000. Inmiddels telt de Theresiastraat een totaal vloeroppervlak van ca. 1200 m2.

Naast Bang & Olufsen producten presenteren wij hier een compleet assortiment toonaangevende merken op het gebied van beeld- en geluid. In twee afgesloten luisterstudio’s is het nieuwste op het gebied van hifi en projectie te beleven.

2015 | Opening Bang & Olufsen Experience Store op Noordeinde

Op 1 juni 2015 was het zover: de officiële opening van de gloednieuwe Bang & Olufsen Experience Store Praalder op het Noordeinde in Den Haag.

Er ging een lange verbouwing aan vooraf en het team van Praalder heeft er veel werk in gestoken, maar de winkel is open en ziet er prachtig uit.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...